Hollandsche Beton Groep

Persbericht: Monsteropdracht voor HBG: drinkwaterleiding door Loch Ness

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

19 juli 2001

Monsteropdracht voor HBG: drinkwaterleiding door Loch Ness

Rijswijk/Inverness - Edmund Nuttall Ltd - de groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, actief op de Britse markt voor beton- en waterbouw - start komend najaar in Schotland met de aanleg van een pijpleiding door Loch Ness. Het werk maakt deel uit van een omvangrijk project ter verbetering van de waterkwaliteit, dat Nuttall realiseert in partnership met North of Scotland Water Authority. De totale contractwaarde bedraagt circa 98 miljoen.

Het project beslaat het gebied van de Schotse Hooglanden en de eilandengroep Western Isles. Voor de duur van drie jaar, met een mogelijke verlenging tot zes jaar, zal Nuttall het projectteam leiden dat verantwoordelijk is voor haalbaarheidsonderzoek, ontwerp en de realisering van diverse voorzieningen. Het gaat hierbij voornamelijk om de bouw van zuiveringsstations en pompgebouwen.

Het werk bij Loch Ness voorziet in de aanleg van een drie kilometer lange pijpleiding tussen een nieuw zuiveringsstation in de stad Inverness en de zuidelijker gelegen dorpen Dores en Lochend. De leiding kruist de noordelijke uitloper van Loch Ness over een lengte van honderd meter.

North of Scotland Water investeert tot 2006 655 miljoen in de betrouwbare levering van schoon drinkwater.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121

Deel: ' Order voor HBG drinkwaterleiding door Loch Ness '
Lees ook