Cito

7 mei 2002
Menlo Park USA / Arnhem, Nederland
Ordinate Corporation breidt internationale activiteiten uit via overeenkomst met CITO groep

PhonePass® spreektoetsen in meer dan 20 Landen in Europa

Ordinate Corporation, een bedrijf in taaltoetsen heeft vandaag een overeenkomst bekend gemaakt met de CITO groep, één van de drie meest vooraanstaande toets- en evaluatiebedrijven ter wereld. De Citogroep zal `PhonePass
® Spoken English Tests (SET) in meer dan 20 landen in Europa gaan verkopen. Ordinate heeft de Citogroep de exclusieve rechten verleend om in die landen de SET-5 en de SET-10 toets te verkopen. De afnameduur van deze toetsen is respectievelijk vijf en tien minuten.

De landen waarom het in deze overeenkomst gaat zijn Nederland, Oekraïne, Turkije, Malta, Cyprus, Letland, Litouwen, Estland, Polen, Tsjechië, Slovenië, Kroatië, Macedonië, Albanië, Bosnië, Servië (inclusief Kosovo), Montenegro, Moldavië, Roemenië, Bulgarije, Georgië, en Slowakije. De bekendmaking volgt op de introductie in maart van de Spoken English tests van Ordinate in Japan.

De SET toetsen zijn geheel geautomatiseerde spreektoetsen Engels die via de telefoon aangeboden worden. Zij worden automatisch via de computer beoordeeld. De SET toetsen kunnen op elk willekeurig tijdstip en op elke plaats afgelegd worden en de uitslag wordt al na enkele minuten bekend gemaakt. De kandidaat heeft geen speciale apparatuur nodig, slechts een telefoon. Om de toets te kunnen afleggen, belt de kandidaat, communiceert met de computer, voert een aantal taken uit en beëindigt vervolgens het gesprek. De uitslag is in de regel vrijwel onmiddellijk na het beëindigen van het gesprek te vinden op het Web.

De Citogroep start onmiddellijk met de verkoop van de SET in Nederland en later dit jaar volgen de andere Europese gebieden. Daardoor wordt de lijst van landen waar de toetsen van Ordinate door plaatselijke organisaties verkocht worden nog langer. Naast Japan zijn dat tot nu toe Taiwan, Korea en India. Belangstellenden in gebieden waar geen organisatie is die de SET toetsen verkoopt kunnen zich direct tot Ordinate wenden.

`We hebben de PhonePass SET toets op de Nederlandse markt geïntroduceerd tijdens de Didacta beurs en merkten dat er erg veel belangstelling voor was', aldus Gerda Mulder, manager van de unit Consultancy and Services van de Citogroep. `Omdat steeds meer mensen in Europa Engels willen leren, is er een grote behoefte aan een snelle, toegankelijke en valide spreektoets. We zijn er van overtuigd dat de SET volledig aan deze behoefte beantwoordt.'

`De Citogroep heeft exact de uitstraling en de toets expertise waar we naar op zoek waren', aldus Brent Townshend, President directeur van Ordinate Corporation. `Ordinate slaagt er steeds beter in een belangrijke speler te worden op de internationale markt door telkens een samenwerking aan te gaan met krachtige organisaties in de hele wereld. We gaan daarmee door en profiteren daarbij van de ervaring van de Citogroep op de Europese toetsenmarkt."

Voor meer informatie over de PhonePass SET toetsen in de Europese landen die hierboven genoemd worden, kunt u contact opnemen met Cleem Leyten van de Citogroep, telefoon (026) 352 13 03 of per e-mail: cleem.leyten@citogroep.nl.

De Technologie van de Ordinate PhonePass
De PhonePass toetsservice is het eerste volledige geautomatiseerde toetssysteem voor Engelse spreek- en luistervaardigheid. Het PhonePass systeem is zo ontworpen dat niet-native speakers van het Engels via de telefoon getoetst kunnen worden met behulp van geavanceerde spraakherkenningstechnieken. De geschaalde toetsen zijn uniek doordat ze als enige in staat zijn om door middel van gepatenteerde technologie onmiddellijk de spreekvaardigheid Engels te meten. De toetsen zijn onderworpen aan uitgebreide valideringsonderzoeken aan onder meer de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten en andere universiteiten in Europa en Azië. Op dit moment worden zowel de SET-10 als de SET-5 toets wereldwijd gebruikt door opleidingsinstituten en door bedrijven voor de selectie en opleiding van werknemers. De SET toetsen meten de spreek- en luistervaardigheid snel en nauwkeurig. De toetsservice werkt net zo gemakkelijk als een telefoon.

Ordinate Corporation
Ordinate Corporation, een particuliere organisatie, is in 1996 opgericht met het doel om taaltoetssystemen te ontwikkelen gebaseerd op nieuwe technieken van spraakherkenning voor het beoordelen van spreekvaardigheid. Ordinate maakt gebruik van het herkennen van uitingen en van het analyseren van spraak om de taalvaardigheid en andere spraakkenmerken van de taalgebruiker te bepalen. Ordinate's verbeterde spraakherkenningstechnologie betekent een nieuwe norm wat betreft snelheid, correctheid, lage kosten en gemak. Bezoek voor meer informatie over Ordinate onze website op http://www.ordinate.com.

Citogroep
De Citogroep is internationaal erkend als expert op het gebied van toetsing en evaluatie. De Citogroep ontwikkelt toetsen, examens en examensystemen voor het beoordelen van leerlingen en cursisten van onderwijsleerprocessen en onderwijssystemen. De Citogroep geeft organisaties en onderwijsgevenden ook adviezen, trainingen en cursussen op het gebied van toetsing en evaluatie. Opleidingsinstellingen, bedrijven en overheden kunnen eveneens bij ons terecht voor consultancy, productontwikkeling, training en logistieke service. De Citogroep is mede oprichter van de International Association for Educational Assessment (IAEA).

Deel: ' Ordinate Corporation breidt activiteiten uit via overeenkomst met CI.. '
Lees ook