PERSBERICHT BHV EXPO GROEP RALLY 22 juni 2001

BHV EXPO GROEP RALLY WEER ECHT OUDERWETS

ROOSENDAAL De BHV Expo Groep rally van 17 en 18 augustus wordt volgens wedstrijdleider John Elst een echte ouderwets gezellige rally, met als nachtelijk middelpunt, het bekende rallydorp Achtmaal. De BHV Expo Groep rally is, na eerdere afgelastingen van rally s vanwege de MKZ-crisis, de eerste wedstrijd meetellend voor het Nederlands Rallykampioenschap op Nederlandse bodem. De organisatie verwacht dan ook een grote toeloop van rijders en toeschouwers.

Achtmaal, gaat volgens de voorman van de rally op zaterdagavond en nacht hét middelpunt vormen van de rally. Elk jaar proberen we nieuwe elementen aan onze rally toe te voegen. In de komende editie zijn alle klassementsproeven afwijkend met die van verleden jaar. We hebben sowieso één nieuwe proef aan onze rally weten toe te voegen én in Achtmaal wordt het iets bijzonders. De rally gaat terug naar zijn roots , glimlacht wedstrijdleider Elst. De rallyauto s rijden namelijk net als jaren geleden dwars door het dorp. De route door Achtmaal maakt deel uit van de beruchte klassementsproef De Hel , die al jarenlang in de nachtelijke uren als scherprechter in de wedstrijd fungeert.

In de omgeving van Kruisland, Oudenbosch, Wouw, Prinsenbeek en Rijsbergen worden ondermeer de landelijk gelegen klassementsproeven verreden. De spectaculaire en bekende publieksproef in Roosendaal (Borchwerf) is op vrijdagavond in het programma van de rally opgenomen. In totaal bestaat de BHV Expo Groep rally uit minimaal vierentwintig Kp s.

Naast de BHV Expo Groep rally, wordt er ook een rally voor klassieke en historische rallyauto s, de Conplacer Classic & Historic rally, gehouden.

De BHV Expo Groep rally gaat op vrijdagavond 17 augustus om 19.00 uur in Sportcentrum Leysdream te Roosendaal van start. Op zaterdagmorgen 18 augustus om 09.00 uur start de Conplacer Historic & Classic rally. De moderne rally gaat na een paar uur rust op zaterdagmorgen om 10.00 uur weer van start. Beide rally s duren tot ver na middernacht.

Het organisatie comité van de rally laat uitdrukkelijk weten, dat er in de week voorafgaand aan de rally én tijdens de twee wedstrijddagen op vrijwel alle toevoer- en verbindingstrajecten naar de klassementsproeven snelheidscontroles worden gehouden. Zowel deelnemers als het publiek worden gecontroleerd. Wedstrijdleider John Elst: De controles worden gehouden door speciaal hiervoor opgeleide mensen binnen onze organisatie en door politiekorpsen in de gemeentes die we aandoen. Hard rijden is wat ons betreft alleen toegestaan tijdens de wedstrijd, door de deelnemers én dan nog alleen op het speciaal hiervoor uitgezette traject, de zogenaamde klassementsproeven. Einde bericht. Voor meer informatie over de BHV Expo Groep en de Conplacer Historic & Classic rally kunt u kontakt opnemen met: Henk de Winter Tel: 0165 545581 Fax: 0165 564696 E-mail: hdwinter@concepts.nl

Deel: ' Organisatie verwacht veel van BHV Expo Groep Rally '
Lees ook