Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.157
Datum: 28 juni 1999

Beiaardbespeling in combinatie met orgelconcert in de Groote Kerk

Ook dit jaar zullen er weer zes zomeravondconcerten plaatsvinden op de beiaard van de Groote Kerk. De derde uit de reeks wordt gehouden op zaterdag 3 juli. Stadsbeiaardier Gerard de Waardt speelt van 19.15 tot
20.00 uur allerlei populaire songs van de afgelopen 25 jaar. Het is dit jaar namelijk 25 jaar geleden dat het klokkenspel in de Groote Kerk in gebruik werd genomen.
Aansluitend op het beiaardconcert begint om 20.15 uur een orgelconcert in de Groote Kerk. Plaatsbewijzen hiervoor zijn verkrijgbaar op de avond van het concert. De toegangsprijs bedraagt f. 10,--; kinderen tot 12 jaar en houders van een CJP of Pas65 betalen f. 7,50.

Torenbeklimming
Wie de beiaardier aan het werk wil zien, kan deelnemen aan een rondleiding. Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan deze rondleiding wel enkele spelregels verbonden. Zo is de minimumleeftijd voor het beklimmen van de toren vastgesteld op 8 jaar. Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen. Belangstellenden voor de rondleiding in de toren van de Groote Kerk, kunnen zich op 3 juli tussen 18.45 en 19.00 uur melden aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk.

In het informatiecentrum in de hal van het stadhuis is een folder verkrijgbaar met meer informatie over de beiaard in de Groote Kerk, de torenbeklimmingen en uiteraard de de serie zomeravondconcerten.

Laatste wijziging: 28 June 1999

Deel: ' Orgelconcert in de Groote Kerk Maassluis - 1641 '
Lees ook