OSNABRUCK-MARKETING/TOURISMUS

Osnabrück viert de auto

Osnabrück viert de auto

Volksfeest: meer dan 100.000 bezoekers verwacht tussen 17 en 19 augustus
Gratis openluchtevenement: Guildo Horn, de Prinsen en Jan Fedder live
Vertrokken: langste cabrio-slang ter wereld rolt het Guinness Book of Records binnen

OSNABRÜCK. (ots) - Een volksfeest ter ere van een echte successtory: autoconstructeur Karmann viert zijn 100ste verjaardag, en ter ere van dit toch wel bijzondere jubileum organiseert de stad Osnabrück een grootscheeps feestweekeinde rond het thema mobiliteit. Op dit sterk 'mobielEmotion' -getinte festival verwacht men in de Neder-Saksische grootstad tussen 17 en 19 augustus meer dan 100.000 bezoekers uit heel Noord-Duitsland, Noordrein-Westfalen en de grensstreek met Nederland, naast Oldtimer-fans uit de hele wereld. Eén van de hoogtepunten worden de zowat 600 cabrio's van alle merken die als de langste cabrio-slang ter wereld via de binnenstad van Osnabrück rechtstreeks het Guinness Book of Records zullen inrijden.

Uiteraard zijn er ook een aantal oude schatten uit de Karmann-stal te zien, zoals de legendarische Ghia. En natuurlijk komen ook de liefhebbers van unicums of curiosa aan hun trekken met een aantal bijzonderheden uit de geschiedenis van de autobouwer, zoals de Adler Triumph Junior of de Adler Diplomat Cabriolet uit 1937.

Maar naast een hommage aan deze eeuwig jonge oldtimers is 'mobielEmotion' vooral ook bedoeld als festival voor de hele familie, dat de sociale en wetenschappelijke betekenis van mobiliteit in onze moderne samenleving in een bijzonder feestelijk daglicht stelt. Met dit doel wordt het mooiste stukje Osnabrück, de buurt rondom het schilderachtige kasteel, de Ledenhof en de stadshallen, omgetoverd tot een heuse wandelboulevard en feestcentrum en blijven op zaterdag 18 augustus ook de handelszaken in de binnenstad open tot 18 uur. Een spetterend podiumevenement met de Prinsen, Guildo Horn en Jan Fedder (TV-'Grossstadtrevier') zorgt gegarandeerd voor een heuse festivalstemming. En dit alles volledig gratis en in openlucht. Daarnaast stellen ook de stadsdiensten, de technische hogeschool van Osnabrück en tal van andere verenigingen en organisaties zich aan het publiek voor. Tot slot is er een speelweide waar de kleintjes zich naar hartelust kunnen uitleven, terwijl de ouders rustig een glaasje drinken.

Tegelijk met dit 'mobielEmotion'-festival wordt in de Osnabrücker Kunsthalle dominicaner kerk ook een tentoonstelling geopend onder het thema 'De auto als kunst'. Hier zijn voor het eerst een aantal Concept Cars van Karmann te zien, naast werken van kunstenaars zoals Andy Warhol. De tentoonstelling loopt tot 21 oktober.


Osnabrück - Marketing und Tourismus Gmb
Elmar Schmitz

0541/323-4155

0541/323-4213
omt@osnabrueck.de


02 aug 01 12:04

Deel: ' Osnabrück viert de auto '
Lees ook