Openbare Bibliotheek Oss

30 mei 2002

Osse kinderboekenschrijfster Ingrid Friesen leest voor in de bibliotheek Oss

De Osse kinderboekenschrijfster Ingrid Friesen heeft zelf een prentenboek geschreven en getekend. Het heet het mannetje in mijn hoofd en gaat over een klein jongetje dat een mannetje in zijn hoofd heeft dat met hem praat, maar niemand gelooft hem. s Avonds verdwijnt het mannetje uit zijn hoofd om s morgens weer terug te kruipen. Op een dag staat het jongetje erg vroeg op en vangt hij het mannetje op. Samen brengen ze de dag door. Alles wat het jongetje bedenkt of verzint gebeurt nu ook echt, met uiteraard de nodige consequenties.

Drs. A.W.M. Duijx zegt in een recensie het volgende over dit boek: Het is een humoristisch prentenboek met een eenvoudig verhaal waarin werkelijkheid en fantasie naadloos in elkaar overlopen. Het verhaal is eenvoudig, maar duidelijk gestructureerd (de gebeurtenissen worden per twee paginas weergegeven), is goed qua spanningsopbouw en leent zich onder meer daardoor goed voor voorlezen. De paginagrote illustraties in met aquarel (met overigens weinig kleurnuances) ingevulde pentekeningen vertonen veel dynamiek en vormen zodanig een goede aanvulling op de tekst. De tekst is duidelijk gescheiden van de platen en gedrukt in een vette letter. Vanaf ca. 4 jaar.

Op woensdagmiddag 12 juni leest Ingrid Friesen haar eigen prentenboek voor in de bibliotheek Oss. Dit begint om 14.00 uur in de voorleeskring van de jeugdafdeling op de 2e verdieping. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Zoekwoorden:

Deel: ' Osse kinderboekenschrijfster Ingrid Friesen leest voor in bibliothee.. '
Lees ook