provincie friesland

persbericht

nummer: 126 mj
datum: 8 april 2011

oud-commissaris rijpstra overleden

oud-commissaris van de koningin in fryslân mr. h. (hedzer) rijpstra is gisteren op 91 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats oegstgeest. hij vervulde het ambt van 16 juni 1970 tot en met 16 juni 1982. volgens commissaris van de koningin john jorritsma stond de heer rijpstra bekend als gewaardeerd, gerespecteerd en betrokken.

tijdens zijn twaalf jaar in fryslân was de heer rijpstra zeer betrokken bij de ruimtelijke en bestuurlijke toekomst van de provincie. zo kwam onder zijn aanvoering een gemeentelijke herindeling op gang en volgde een actualisatie van het streekplan.

bij zijn afscheid in 1982 schetsten de gedeputeerden de heer rijpstra als in 'treflik ambassadeur' van fryslân. na zijn pensionering bleef hij de ontwikkelingen in fryslân nauwgezet volgen.

de heer rijpstra was eerder burgemeester van smilde, van terneuzen en van almelo. hij was geboren in het gelderse zelhem. na zijn vertrek uit fryslân woonde hij jarenlang in het gelderse delden. het laatste jaar bracht hij door in oegstgeest. zijn vrouw is enkele jaren geleden overleden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Oud-CdK Fryslân Hedzer Rijpstra overleden '


Lees ook