Gemeente Weert30 juni 1999
CONFRONTATIE - ASSOCIATIE: OUDE EN MODERNE KUNST UIT DE COLLECTIE VAN HET GEMEENTEMUSEUM WEERT

In het gemeentemuseum Weert, de Tiendschuur, start op zondag 11 juli 1999 de tentoonstelling 'Confrontatie - associatie. Oude en moderne kunst uit de collectie van het Gemeentemuseum Weert'. Getoond worden hedendaagse kunstwerken uit de eigen collectie. Daaronder bevinden zich enkele recente aanwinsten van o.a. Gijs Frieling, Han Schuil en Frans Franciscus die nog niet eerder werden geëxposeerd. Deze moderne kunstwerken worden in relatie gebracht met allerlei religieuze werken uit het Jacob van Hornemuseum: beelden van Pierre Cuypers, schilderijen met heiligen en engelen en religieus vaatwerk, zoals monstransen.

Kunnen moderne spirituele werken samengaan met meer traditionele vormen van religieuze kunst? Op sfeervolle, associatieve en inhoudelijke wijze zal deze vraag worden onderzocht.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 12 september 1999. Gemeentemuseum Weert, de Tiendschuur, is gelegen aan de Recollectenstraat 5a te Weert. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kan men contact opnemen met T. Schers, tel. (0495)575360.

Deel: ' Oude en moderne kunst in Gemeentemuseum Weert '
Lees ook