Ouderen breien samen op de Breidagen in Zwolle


Zwolle, 20141020 -- Op 24 en 25 oktober a.s. vinden de “Breidag en Haakdag” voor de eerste keer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een nieuw en hip evenement dat inspeelt op de trend van dit moment: breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling, als voor gevorderden en experts, is er genoeg te doen met o.a. 60 stands en gevarieerde en kwalitatieve workshops. Verder kan de bezoeker haar of zijn hart ophalen aan de vele nieuwe producten, garens en patronen die er te zien en te koop zijn.

De hoofdgast is de ontwerpster Monique Boonstra. Zij heeft zich gespecialiseerd in het kantbreien en staat bekend als de Nederlandse ‘Queen of Lace’. Ze ontwerpt schitterende kantshawls waarvan de patronen gretig aftrek vinden bij het breiende publiek. Monique geeft workshops voor beginnende breiers alsmede voor gevorderde kantbreiers met allerlei handige tips en trucks. Tevens is docente Wieke van Keulen aanwezig om diverse workshops in de breitechniek ‘Fair Isle’ te geven. Op de beursvloer zijn diverse kleinere workshops te volgen.

Boekpresentatie Carla Meijsen van ‘The Dutch Knitters’ heeft een nieuw boek uitgebracht over twijnend breien getiteld ‘Lekker warm, twijnend breien!’. Twijnend breien is een minstens 400 jaar oude Scandinavische breitechniek met veel bijzondere eigenschappen en decoratieve mogelijkheden. Voor de ervaren breier vormt het beslist een nieuwe uitdaging. Minder ervaren breiers kunnen zich deze techniek eigen maken dankzij de uitgebreide uitleg en vele foto’s in het boek.

Carla Meijsen heeft zich op het schrijven van Lekker Warm! voorbereid door middel van gedegen literatuurstudie en diverse studiereizen naar Zweden, de bakermat van deze techniek. Sinds 2008 schrijft zij artikelen, ontwerpt zij breipatronen en geeft zij workshops over twijnend breien in binnen- en buitenland. Dit boek is voor het eerst te koop tijdens de Brei- en Haakdagen, en nog wel tegen een speciale introductieprijs.

Samen Breien en Haak Aan! Samen Breien is een project van het Nationaal Ouderenfonds Met dit project richten zij gratis breiclubs op waar iedereen zich bij aan kan sluiten om te kletsen en uiteraard samen te breien of haken. De producten die worden gebreid worden verkocht op markten, braderieën en beurzen zoals de Brei- en Haakdagen.  De opbrengsten komen ten goede aan de breiclubs. Van dit geld kopen ze bijvoorbeeld nieuwe materialen.

Speciaal voor het project Samen Breien is campagne BLOEM in het leven geroepen. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk bloemen te haken of te breien voor het goede doel. Iedere bloem wordt voor €1,- verkocht op markten en beurzen. De opbrengsten komen volledig ten goede aan het project. In Zwolle is het Ouderenfonds aanwezig met een stand en een breiplein waar ouderen zitten te breien of te haken. Hier worden de bloemen ook verkocht, op die manier kunt u het ouderenproject steunen! U kunt uiteraard ook uw gehaakte bloemen inleveren.

Uiteraard is het zeer uitgebreide programma op de website na te lezen.

Breidag en Haakdag

24 en 25 oktober 2014 in de IJsselhallen, Rieteweg 4 te Zwolle Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur Entree: € 9,00 per dag of € 17,00 voor beide dagen Website: www.breidag.nl Breidag is tevens te volgen op Twitter en Facebook


Deel: ' Ouderen breien samen op de Breidagen in Zwolle '
Lees ook