kpn nv

kpn nieuws

ouderen voelen zich extra eenzaam in de zomer

datum

18 juni 2010

nummer

041

ruim 200.000 ouderen in nederland voelen zich in de zomermaanden extra eenzaam. dit komt doordat vrienden en familie dan op vakantie gaan en er doorgaans minder verzorgend personeel aanwezig is in de verzorgingshuizen. veel van deze ouderen met een klein budget of een lichamelijke beperking kunnen niet alleen op pad en blijven vaak alleen achter. daarnaast sluiten hobbyclubs in de zomer tijdelijk hun deuren en staan de activiteiten van de zorgcentra op een laag pitje vanwege de vakantie. dit blijkt uit recente gegevens van het nationaal ouderenfonds. het mooiste contact fonds, een initiatief van kpn biedt ouderen in de regio den haag daarom op 21 juni, de langste dag van het jaar, een concert aan.

het mooiste contact fonds heeft voor deze feestelijke avond al ruim 600 aanmeldingen van senioren ontvangen. tijdens de feestavond staan diverse optredens op het programma. zo zullen willeke alberti en justine pelmelay een optreden verzorgen. daarnaast biedt het mooiste contact fonds de senioren de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen onder het genot van een hapje en een drankje. ruim 100 medewerkers van kpn zullen deze avond als vrijwilliger hun steentje bijdragen aan deze feestelijke avond.

marion koopman, directeur van het mooiste contact fonds: "Door de individualisering van de samenleving raken steeds meer ouderen in een isolement. Wij proberen deze ouderen te helpen door activiteiten te organiseren en mensen met elkaar in contact te brengen. Dat is waar het Mooiste Contact Fonds voor staat. We zien een toename in de belangstelling voor al onze activiteiten die sociaal contact tussen mensen mogelijk maken".

De Mooiste Contact Fonds XL dag

Het openlucht concert is de afsluiting van de Mooiste Contact Fonds XL dag. Op de XL dag, die erop gericht is om op de langste dag van het jaar zoveel mogelijk sociaal contact te maken, vinden door het hele land allerlei activiteiten plaats, mogelijk gemaakt door extra veel vrijwilligers. Zo start de XL dag bij zeven Resto VanHarte's met een ontbijt voor honderden buurtbewoners. De ComputerPlusBus is op deze dag 'on tour' en bezoekt verzorgingshuizen in zes grote steden in het land. Ook wordt tijdens de XL dag het nieuwste initiatief van het Mooiste Contact Fonds, SociaalOpStap, gelanceerd waarbij de top 50 van KPN met een speciale telefoon autistische jongeren wegwijs maakt in onbekende sociale situaties. Ook het initiatief KlasseContact gaat XL, er worden namelijk op die dag niet 1 maar 4 chronisch zieke kinderen aangesloten op hun klas. En als beloning voor het harde werken, vroege opstaan etc. zijn alle vrijwilligers van overdag uitgenodigd om 's avonds, samen met senioren uit de wijk rond het Maanplein in Den Haag, te genieten van het concert.

Het Mooiste Contact Fonds ondersteunt het hele jaar door diverse activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen Sinds januari 2008 werkt het Mooiste Contact Fonds samen met partnerorganisaties die ervaring hebben met het tegengaan van sociaal isolement. Het Fonds geeft niet alleen geld aan projecten, KPN-medewerkers en oud-medewerkers stellen ook tijd en expertise beschikbaar. Ruim 1600 vrijwilligers van KPN deden in 2009 mee met het Mooiste Contact Fonds.

Voor meer informatie over het Mooiste Contact Fonds: www.mooistecontactfonds.nl

Deel: ' Ouderen voelen zich extra eenzaam in de zomer '


Lees ook