Ouderen zelfstandiger met keuzehulp via vernieuwd Alleszelf.nl


UTRECHT, 20171107 -- Alleszelf.nl inspireert en helpt sinds 2014 om langer en beter zelfstandig te blijven wonen. Ouderen, mantelzorgers en hulpverleners vinden en vergelijken er een groeiend aanbod van diensten aan huis en in de buurt. Met een nieuwe keuzehulp krijgen bezoekers op dit hulpplatform nu ook oplossingen op maat gepresenteerd. Dat kan simpel door binnen in een van de 11 soorten aanbod de speciale wensen en de locatie aan te geven. Ook de onafhankelijke, deskundige berichten zijn nog beter vindbaar. Samen met deze technische verbeteringen is ook de vormgeving van het platform in een nieuwe jas gestoken.

Ouderen zelfstandiger met keuzehulp via vernieuwd Alleszelf.nlKeuzehulp: Hulp bij ruime keuze

Met de nieuwe keuzehulp is alles maximaal zélf te vergelijken en te regelen voor zelfstandigheid tot op de hoogste leeftijd; van maaltijden tot regiotaxi, van personenalarmering tot begeleiding en zorg aan huis. Maar ook klussen, administratie, coördinatie van zorg en meer sociaal contact. ‘Het aanbod is tot nu toe tot stand gekomen door tips vanuit de Alleszelf.nl-community, spontane aanmeldingen van aanbieders en samenwerking met gemeenten, welzijnsorganisaties en ouderenbonden’, aldus mede-initiatiefnemer Aad Koster van deze erkende ‘social enterprise’. “Bijzonder waren de meer dan 200 tips vanuit de Nationale Alleszelf.nl Vulweek met de ANBO die inmiddels ook zijn opgenomen in het overzicht.”

Vraag en aanbod samenbrengen

Ook het nieuwe regeerakkoord stuurt op maximale zelfstandigheid van ouderen. Om deze eigen kracht van senioren mede mogelijk te maken, kunnen aanbieders nu zelf hun aanbod plaatsen en actueel houden. Daarnaast zal ook Alleszelf.nl het aantal diensten uitbreiden en aanbieders de mogelijkheid geven de informatie over hun eigen diensten compleet te maken. Zo brengt Alleszelf.nl zonder tussenkomst van intermediairs vraag en aanbod op één plek bij elkaar.

Zelfstandigheid op eigen kracht

Het doel van het vergelijkingsplatform is helder. Voor senioren is het namelijk niet goed mogelijk om eenvoudig diensten te vinden, vergelijken en gebruiken. Hierdoor blijven ouderen onnodig verstoken van passende oplossingen. Juist nu steeds meer senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen. Zelfredzaamheid tot op op de hoogste leeftijd is het credo van Alleszelf.nl. Natuurlijk waar nodig met ondersteuning van mantelzorgers en hulpverleners die het platform ook al goed gebruiken. Ook zij worden zo ontzorgd. Het dagelijks groeiende aanbod is direct te bekijken via de homepage van Alleszelf.nl


Deel: ' Ouderen zelfstandiger met keuzehulp via vernieuwd Alleszelf.nl '
Lees ook