Geen gezakte leerlingen op De Nieuwe School zorgt voor ouderinitiatief


AMSTERDAM, 20150804 -- Geen enkele leerling van De Nieuwe School in Amsterdam is tot dusverre gezakt dit jaar. Ouders namen daarom spontaan het initiatief om een advertentie te plaatsen in de krant om de school onder de aandacht te brengen. Ook volgde een twitteractie.

Leerlingen van De Nieuwe School doen staatsexamen en daarom volgt nog een herexamenronde in augustus, maar de kans is aanwezig dat iedereen slaagt. Directeur Matty Brokking: “100% geslaagde leerlingen zou fantastisch zijn, maar ook als dat niet lukt zijn wij apetrots op de prestaties van onze leerlingen. Het slagingspercentage zal hoe dan ook rond de 90% liggen. Dat is erg hoog voor leerlingen die veelal twee jaar in één jaar doen.”

‘Met 1000% inzet van De Nieuwe School heeft onze thuiszitter Staatsexamen VMBO-T in 1x gehaald.’ twittert Annemiek Voor in 't Holt. ‘Nu door naar het havo-diploma.’ En: ‘Dankzij de fantastische begeleiding van De Nieuwe School heeft Roemer nu vwo N&T ipv havo pretpakket. Ze hebben het maximale eruit gehaald’, twittert Mariël Croon.

De Nieuwe School biedt kleinschalig particulier eindexamenonderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Dankzij de klassen van maximaal tien leerlingen en de persoonlijke en intensieve aanpak haalt de school vaak meer uit leerlingen dan voor mogelijk werd gehouden. Stichting De Nieuwe School bestaat al 38 jaar en hielp duizenden jongeren aan een diploma. Soms gaat het om jongeren die door ziekte of andere persoonlijke omstandigheden uitvielen uit het reguliere onderwijs.

De Nieuwe School biedt alleen eindexamenklassen aan, de laatste twee jaar in één jaar. Elke leerling doet examen op De Nieuwe School, het gaat vaak om een volledig vakkenpakket, maar soms ook om certificaten. De leerlingen profiteren van de extra begeleiding die ze in het reguliere onderwijs vaak onvoldoende krijgen. Adjunct-directeur Pepijn Kuizenga: “Het is elk jaar weer mooi om te zien hoe leerlingen met veel aandacht en kleine klasjes in korte tijd een enorme ontwikkeling doormaken.”

De ouders van leerlingen zijn altijd erg blij met de energie die De Nieuwe School in hun kinderen stopt. Dat heeft dit jaar geleid tot het genoemde ouderinitiatief. De ouders willen dat deze manier van onderwijs door meer ouders als optie gezien wordt voor hun kind en plaatsen daarom gezamenlijk een advertentie in de krant. 


Deel: ' Ouders maken reclame 'Niet één leerling gezakt' op De Nieuwe School '
Lees ook