Ingezonden persbericht

Persbericht

10 juli 2002

Ruim driekwart van de ondernemers besteedt beheer bedrijfsnetwerk uit ~ outsourcen van bedrijfsnetwerken de trend in heel Europa ~

Meer dan driekwart van de Europese bedrijven besteedt het beheer van haar bedrijfsnetwerk uit. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat, in opdracht van virtual network operator Vanco, werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Rhetorik onder 295 Europese IT directeuren.

In Nederland gaf 80% van de ondervraagde bedrijven aan het netwerkbeheer uit te besteden. Daarmee ligt Nederland samen met Duitsland en Spanje op kop. In Engeland blijkt 72% van de IT directeuren haar netwerkbeheer uit te besteden - volgens een soortgelijk onderzoek van twee jaar geleden was dat nog slechts 42%.

Vanco gelooft dat dit hoge aantal verklaard kan worden door het feit dat de vraag naar value added services toeneemt nu netwerkinfrastructuur steeds meer een gebruiksartikel wordt. Daarnaast speelt volgens Vanco ook mee dat IT directeuren willen profiteren van eventuele prijsdalingen in de markt.

"Door het ontwerp, de implementatie en het beheer van datanetwerken uit te besteden, kunnen IT directeuren de kosten omlaag brengen, risico's verminderen en zich concentreren op hun kernactiviteiten," zei Marcel Vrieling, managing director van Vanco. "Maar de 'Good Old Fashioned Outsourcing deals' zijn niet meer voldoende voor de meeste IT directeuren. Het moderne outsourcingmodel moet flexibiliteit stimuleren en technologische veranderingen mogelijk maken."

"Outsourcing valt of staat nu met service. Recente ontwikkelingen in de telecommarkt hebben aangetoond dat de netwerkaanbieders die zich hebben proberen te onderscheiden op basis van infrastructuur, zich nu in een moeilijke positie bevinden. De eindgebruiker vraagt terecht om meer en is daarmee de motor achter de ommekeer in de industrie," voegde hij toe.

"Als logistieke dienstverlener begrijpen wij precies waar het om draait bij outsourcing," zei Martin Savory, Group IT network support manager bij Christian Salvesen. "De focus moet liggen op service, bij logistiek net zo zeer als bij netwerkbeheer. Vanco heeft precies dezelfde benadering als wij en daarom beschouwen we haar als strategische partner bij onze activiteiten."

"Outsourcing is een trend die we zien doorzetten," voegde Richard Webb, European Market analist bij Infonetics toe. "Het ontbreekt grote organisaties steeds vaker aan de tijd en expertise om hun eigen netwerk te beheren. Daarom zoeken ze naar betrouwbare service providers zoals Vanco om deze verantwoordelijkheid van hen over te nemen. Ze willen daarbij flexibele contracten die een hoogwaardige dienstverlening garanderen, zodat ze met een veilig gevoel hun bedrijfskritische netwerken kunnen uitbesteden."

(396 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is een wereldwijde 'virtual network operator'. Vanco beheert momenteel netwerken voor klanten in 40 landen wereldwijd. Zij mag toonaangevende bedrijven zoals Grontmij, D-reizen, Ford Motor Company, Kenwood, Yakult, Christian Salvesen, FT Interactive Data, Jefferson Smurfit, Tenovis en Laura Ashley tot haar klantenkring rekenen.

In een complexe, dynamische en gedereguleerde telecommunicatiemarkt, biedt Vanco haar klanten op een duidelijke en objectieve manier advies en een laag risico. Doordat Vanco onafhankelijk is van carriers, kan zij inspelen op de toename in keuze, afname in kosten en verbeterde technologieën om zo voordelige, op maat gemaakte en value-added oplossingen te bieden.

Vanco is meerdere keren bekroond voor haar financiële succes en haar toonaangevende klantenservice. Zo werd Vanco s klantenservice onlangs in een onafhankelijk marktonderzoek gekozen tot de beste in de netwerkindustrie (Rhetorik 2002). Vanco was de enige onderneming die in het vierde kwartaal van 2001 een notering kreeg aan de 'main market' van de London Stock Exchange.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vanco.nl

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Outsourcen van bedrijfsnetwerken trend in Europa '
Lees ook