vereniging reizigers openbaar vervoer (rover)


ov-chipkaart nog geen complete landelijke dekking

de ov-chipkaart heeft nog niet geheel landelijke dekking. hierop attendeert rover de ov-reiziger. treinreizigers die tussen amersfoort en ede-wageningen met de trein van connexxion reizen, moeten er op bedacht zijn dat op dit traject de ov-chipkaart nog niet geldig is. daarnaast adviseert rover reizigers met een voordeelurenabonnement om geen gebruik te maken van de ov-chipkaart, omdat dit abonnement niet overal wordt erkend.

sinds vandaag is de ov-chipkaart ook geldig in groningen en drenthe. de vermeldingen in de media dat de kaart nu echt landelijke dekking heeft, is echter niet helemaal juist. er wordt namelijk niet bij vermeld dat de chipkaart nog niet geldig is op de valleilijn: de treinverbinding van connexxion tussen amersfoort en ede-wageningen. reizigers die van deze treindienst gebruik willen maken, moeten een papieren kaartje kopen. deze situatie duurt naar verwachting tot het najaar.

rover adviseert bovendien alle treinreizigers die gebruik maken van een voordeelurenabonnement om te blijven reizen met papieren kaartjes. het ns-voordeelurenabonnement is namelijk alleen via een papieren kaartje geldig in treinen van andere vervoerders, reizigers die hier met de ov-chipkaart reizen betalen automatisch vol tarief. uit de rapportage van het ov-loket van 8 maart jl bleek al dat veel reizigers nu vaak onnodig teveel geld betalen omdat ze niet weten dat elke vervoerder een eigen dalurenkortingsregeling heeft voor reizen buiten de spits.

pagina geplaatst: 16 maart 2011


Deel: ' OV-chipkaart nog geen complete landelijke dekking '






Lees ook