Persbericht

Schaatsen op Schiphol:
Overdekte kunstijsbaan bij Aviodome brengt romantiek terug op luchthaven !

Bij het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is een overdekte kunstijsbaan van 150 m² gebouwd die tot 25 maart voor iedereen toegankelijk is. Ook de traditionele ‘koek en zopie’ zijn verkrijgbaar: met warme chocola, erwtensoep, speculaasbrokken en andere winterse specialiteiten kan iedereen temidden van de historische vliegtuigen de winter proeven.

Twee eeuwen geleden waren ijsbanen elke winter een vertrouwd gezicht op de plaats waar nu onze nationale luchthaven ligt. Tot 1852 was Schiphol vrijwel ieder jaar een van de grootste natuurijsbanen van ons land. Op het enorme Haarlemmermeer, dat tussen Amsterdam, Leiden en Haarlem lag, kon iedereen de doorlopers onderbinden om een tocht over het ijs te maken. Deze romantiek van 200 jaar geleden is nu, met de komst van een overdekte kunstijsbaan naar Schiphol, weer helemaal terug in de polder!

Met de kunstijsbaan is een droomwens uitgekomen van de directeur van Avio Party Services, die in het luchtvaartmuseum ondermeer voor de catering zorgdraagt. Toen hij in 1965 als tienjarige jongen uit te tropen naar Nederland kwam had hij nog nooit ijs gezien. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog nooit op schaatsen gestaan.
Overigens zal daarin binnenkort ongetwijfeld verandering komen, al dan niet onder dwang van zijn medewerkers.

Iedereen kan van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur, voor ƒ 7,50 p.p. de gehele dag de ijsbaan op (m.u.v. 6 februari).
Eventueel kunnen schaatsen worden gehuurd voor ƒ 5,00 p.p.. Een combinatiekaart voor zowel het museum als de ijsbaan kost ƒ 16,50 voor volwassenen en ƒ 14,00 voor kinderen van 4-12 jaar. Na 17.00 uur kan de ijsbaan exclusief door groepen en bedrijven worden afgehuurd, desgewenst in combinatie met een gezellige feestavond. Voor meer informatie over de ijspret op Schiphol kan contact opgenomen worden met APS: telefoon 020-3163 5050

Deel: ' Overdekte kunstijsbaan bij Aviodome '
Lees ook