Ooggetuigeverslag Paulien Joel-Parera uit Ambon


Situatie Maluku

Overdracht wapens laskar jihad en moslim grass-roots op zondag 19 mei 2002

Vandaag zondag 19 mei 2002 hebben laskar jihads en moslims grass-roots in Kebun Cengkeh hun wapens ingeleverd aan Pangdam Pattimura Birdgen Mustopo, dit naar aanleiding van het verzoek van vice president Hamza Haz en de toezegging om de zaak RMS te ontmantelen. Omdat de regering de zaak RMS een klein beetje serius neemt, wordt er ook maar een kleine gedeelte van de wapens ingeleverd. Mocht het zo zijn dat de zaak RMS is ontmanteld en de desbetreffende personen gevangen genomen, dan zal laskar jihad en moslim grass-roots de resterende wapens inleveren, aldus Attamimi. Attamimi licht toe dat het onmogelijk is om de laskar jihad uit Ambon te zetten, want zij vormen al een deel van de Molukse moslims.

Bridgen Mustopo op de hoogte van wapenopslag FKM/RMS Bridgen Mustopo zei reeds op de hoogte te zijn van verborgen wapens van FKM/RMS. Om de lokaties te vinden zal er een speciale team vanuit Jakarta komen. Ook de RMS aktivisten die betrokkene zijn bij de vlaghijsing via luchtballonnen zullen opgepakt worden. Momenteel zijn reeds 15 RMS aktivisten gevangen genomen. De RMS aktivisten in Aboro worden verzocht zich te melden.

Huis van Pemmy Souissa beschoten Op de vroege ochtend ca. 02.30 uur 19 mei 2002 werd het huis van Pemmy Souissa in jalan Nn. Saar Sopacua in Benteng beschoten door een lid van de Kopassus. Volgens Pemmy Souissa die door de lokale tv nieuws is geinterviewd, is er twee maal een bom ontploft bij het terrein van Coker bende in Kudamati. Daarna twee maal schoten bij de Pertamina in Benteng, Kort daarop stond een lid van de kopassus voor zijn huis, al schreeuwend en schietend. Niet lang daarna kwamen zo'n 20 personeel kopassus aanlopen, aldus Pemmy Souissa.

Ambon, 19 mei 2002

Paulien Joe-Parera

via pareradekker@home.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Overdracht wapens laskar jihad en moslim grass-roots '
Lees ook