ALADDIN EN GLOBALSIGN SLUITEN OVEREENKOMST DIGITAL CERTIFICATE

Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) en Globalsign, twee organisaties gespecialiseerd op het gebied van Internetbeveiliging, hebben een overeenkomst gesloten waardoor bezitters van Aladdin's digitale 'huissleutel' eToken voortaan gebruik kunnen maken van de certificaten van Globalsign. eToken is een moderne variant op de huissleutel; het apparaatje is net zo klein als een sleutel en geeft de gebruiker toegang tot bijvoorbeeld een computer of specifieke applicatie door middel van een wachtwoord of digitaal certificaat. eToken maakt, dankzij de overeenkomst, voortaan deel uit van het 'Globalsign Ready!' programma.

Aladdin's eToken kan aan een normale sleutelbos gedragen worden en werkt dankzij de USB-techniek. Het wordt gebruikt om informatie te versleutelen en wachtwoorden, geheime codes en electronische certificaten op te slaan. Bijzonder aan eToken is dat er geen apart uitleesstation nodig is, zoals bij een smart card of een biometrische sensor. De eToken wordt in de USB-poort van de computer gestoken, waarna verificatie plaatsvindt. Het opslaan van een digitaal certificaat is eenvoudig; de gebruiker doet de eToken in de USB-poort, download het digitale certificaat met behulp van Netscape en bewaart het - zonder tussenkomst van de harde schijf - op de eToken. Als de gebruiker het digitale certificaat op een andere PC nodig heeft, is het insteken van de eToken in de USB-poort voldoende.

'Het feit dat eToken geen aparte lezer nodig heeft, maakt het mogelijk deze sleutel op brede schaal te introduceren', aldus vice-president Christian Buysschaert van Globalsign. 'E-commerce en bankieren via Internet vereisen zeer veilige verificatietechnieken, maar de meeste verificatiesystemen zijn te duur om te introduceren.' Peter van Ruiten, directeur van Aladdin in de Benelux, reageert verheugd op de samenwerkingsovereenkomst: 'Globalsign speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van verificatietechnieken. Het is een pionier bij het invoeren van digitale certificaten en ze een legale status te geven.'

eToken won recentelijk de Europese Technologieprijs IST 1999. Globalsign is door de Europese Commissie verkozen als 'hofleverancier' van digitale certificaten.

Over Globalsign:
Globalsign werd in 1996 opgericht en is een snel groeiend bedrijf. Globalsign beheert een betrouwbaar internationaal verificatienetwerk. Het hoofdkwartier bevindt zich in Brussel. Globalsign is wereldwijd actief als 'trusted service provider'; een onafhankelijke partij die de betrouwbaarheid van electronische diensten vergroot. Het bedrijf biedt online diensten, waarbij digitale certificaten worden aangemaakt en onderhouden ten behoeve van verzegeld email-verkeer en betrouwbare e-commerce. Globalsign werkt samen met strategische partners als Microsoft, Netscape, PricewaterhouseCoopers, IBM Global Network, Siemens Nixdorf en Oracle.

Over Aladdin:
Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.ealaddin.com
of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Zoekwoorden:

Deel: ' Overeenkomst Aladdin en Globalsign over digital certificate '
Lees ook