Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

ATOS ORIGIN EN VOLKER WESSELS NETWERK BOUW ONDERTEKENEN OVEREENKOMST

VOOR MIGRATIE EN BEHEER NETWERK EN END USER SERVICES

Utrecht, 20 februari 2003 -- Atos Origin en Volker Wessels Netwerk Bouw hebben een overeenkomst getekend voor de migratie en het beheer van de infrastructuur van VW Netwerk Bouw. VW Netwerk Bouw is een onderdeel van Koninklijke Volker Wessels Stevin NV, dat begin 2002 een meerderheidsbelang heeft genomen in dit voormalig bedrijf van KPN. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van tussen dertien en vijftien miljoen euro en wordt aangegaan voor een periode van vier jaar met mogelijke verlenging.

Atos Origin ondersteunt de migratie met verschillende projectactiviteiten en gaat services verlenen op het gebied van netwerkinfrastructuur, werkplekken en applicaties. Het toekomstige netwerk bestaat uit een LAN- en WAN-netwerk en is voorzien van koppelingen met leveranciers en internet. De bestaande werkplekomgeving wordt volledig aangepast aan de gewenste nieuwe infrastructuur.

Groeimarkt
"De overeenkomst met VW Netwerk Bouw legt de basis voor een langjarige relatie met dit vooraanstaande internationale bouwconcern - in een marktsegment dat een belangrijke groeimarkt voor ons vertegenwoordigt. Het biedt daarnaast goede perspectieven voor een mogelijke samenwerking met andere bedrijfsonderdelen van Koninklijke Volker Wessels Stevin NV. We zullen hierbij uiteraard gebruikmaken van de expertise en kennis die we in het verleden bij KPN Netwerk Bouw hebben opgebouwd en dit combineren met onze andere IT-services om een effectieve support aan VW Netwerk Bouw te leveren", aldus Peter Overakker, Executive Vice President Sales & Client Management van Atos Origin.

"Atos Origin heeft bewezen een betrouwbare en deskundige partner te zijn bij het begeleiden van dergelijke omvangrijke en gecompliceerde migraties. Het feit dat het bedrijf nauw betrokken is geweest bij de bouw en ontwikkeling van de voormalige KPN-infrastructuur heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van deze nieuwe overeenkomst, die volledig is toegesneden op de specifieke vereisten van VW Netwerk Bouw", stelt Andri Meijer, CEO van VW Netwerk Bouw.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. In augustus 2002 nam Atos Origin KPMG Consulting in Nederland en het Verenigd Koninkrijk over, die nu onder de naam Atos KPMG Consulting opereren. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van meer dan $ 3,3 miljard. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan dertig landen met een werknemersaantal van meer dan 28.000, van wie ruim 9.000 in Nederland. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, Eneco Energie, Euronext, Fiat, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Shell, UBS-Warburg, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, en Wolters Kluwer. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin bezoeken op: www.atosorigin.com

Over VW Netwerk Bouw
VW Netwerk Bouw is een toonaangevende onderneming op het gebied van de bouw van vaste en mobiele netwerken. Zij stelt klanten in staat hun netwerken efficiknt en effectief aan te leggen. VW Netwerk Bouw is voor 55 procent onderdeel van VolkerWessels, de handelsnaam van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv. VolkerWessels is een concern met een omzet van 3 miljard euro (2001). Zij opereert in verschillende landen in Europa en de VS en heeft ca. 15.800 werknemers. Voor meer informatie kunt u de website van VW Netwerk Bouw Raadplegen: www.vwnetwerkbouw.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Deel: ' Overeenkomst Atos Origin en Volker Wessels Netwerk Bouw '
Lees ook