Gemeente Den Haag

2001-10-02: Overeenkomst Avenue Culinaire

Vanmiddag hebben de Rabobank Den Haag, NV Woningbeheer, Woningcorporatie Staedion, Stichting Fundatie J.H.C. Voorhoeve, de Ondernemersvereniging Wereldgracht en de gemeente Den Haag een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van Avenue Culinaire. Namens de gemeente Den Haag tekende wethouder Economie, Bas Verkerk. Voor de ontwikkeling van Avenue Culinaire is door de gemeente fl. 300.000,- beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt gefinancierd uit de subsidiepot niet-fysieke stadseconomie grote steden van het ministerie van Economische Zaken.

Avenue Culinaire bestaat uit een aantal straten met internationale restaurants. Het gaat om de Dunne Bierkade, de Bierkade en het Groenewegje tussen Stationsweg en Spinozastraat. Avenue Culinaire maakt deel uit van City Mondial. De ongeveer 15 multiculturele restaurants in het Avenue Culinaire gebied krijgen een exotisch karakter.
Verwacht wordt dat de restaurants, die een totaal vloeroppervlak van circa 2.000 m2 zullen hebben, een jaaromzet van ongeveer fl. 10,2 miljoen zullen draaien. Berekend is dat dit bijna 100 nieuwe arbeidsplaatsen kan opleveren. Voor een deel zijn dat banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

De ondernemersvereniging Wereldgracht bestaat nu uit restaurant Basaal, restaurant Danton, restaurant Haagse Bluf, Tapasbar De Pakschuit, Bier Speciaalcafé De Paas en 't Koetshuys. Bedoeling is dat de komende vijf jaar het aantal restaurants gestaag zal groeien en dat andere instellingen zoals bijvoorbeeld een dansschool, filmhuis, hotel en galerie gerealiseerd kunnen worden. Dit op basis van de deelname van de vastgoedpartijen.

2 oktober 2001

last update: 4 oktober 2001 ;pag.: 8767; auteur: 77

Deel: ' Overeenkomst Avenue Culinaire Den Haag '
Lees ook