Gemeente Breda

04-10-2001

Gemeente en Optisport sluiten overeenkomst voor exploitatie ijsbaan Dit is een gezamenlijk persbericht van de
gemeente Breda en Optisport Breda B.V.

De Spaar Select Kunstijsbaan Breda is vanaf half november dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Bovendien kan er met uitzondering van het weekend en de donderdag ook s avonds van 20.00 tot 22.00 uur geschaatst worden. Voor de ijssportverenigingen zijn er dagelijks uren voor trainingen en wedstrijden. Een eenmalig toegangskaartje voor volwassenen kost 8,80 gulden en voor kinderen 6,85 gulden. Dit hebben het college van burgemeester en wethouders en Optisport Breda B.V. vastgelegd in de exploitatie- en huurovereenkomst.

Daarnaast staat in de exploitatie- en huurovereenkomst dat Optisport Breda B.V. de Spaar Select Kunstijsbaan Breda voor de komende tien jaar gaat huren en exploiteren. De gemeente deelt in de winst en eventuele verliezen zijn voor rekening van de exploitant. Onder andere de verkoop van drank- en etenswaren, de schaatswinkel en de organisatie van activiteiten buiten het schaatsseizoen maken onderdeel uit van de exploitatieopzet van Optisport Breda B.V.

De ijsbaan zal voor schaatsactiviteiten geopend zijn van oktober tot april. Recreatief schaatsen neemt een belangrijke plaats in de programmering in. De aan de ijsbaan verbonden schaatsschool biedt een breed opleidingsaanbod voor alle leeftijdsgroepen en niveaus voor zowel norenschaatsers als kunstschaatsers. Schaatsen en bijbehorende attributen kunnen ter plaatse worden gehuurd of gekocht.

Voor de organisatie en begeleiding van wedstrijden zal de Federatie IJssportverenigingen opgericht uit de Klankbordgroep Kunstijsbaan leden benoemen voor een baancommissie. De federatie behartigt daarnaast de belangen van de verenigingen. De klankbordgroep en later de federatie zijn gedurende het gehele proces bij de ijsbaan betrokken geweest en hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Half oktober wordt gestart met het maken van het ijs. Dit neemt ongeveer een maand in beslag, omdat het gaat om 6660 m2 ijsoppervlak die laag voor laag wordt aangebracht. Naar verwachting kan er dus half november geschaatst worden. Op 30 november 2001 vindt de oficiële opening plaats en op 1 december houdt de Spaar Select Kunstijsbaan Breda open dag.

Breda, 4 oktober 2001

Deel: ' Overeenkomst gemeente en Optisport voor exploitatie ijsbaan '
Lees ook