Inprise en Microsoft sluiten overeenkomst over Inprise-tools voor Windows platform

Technology licensing-overeenkomst bekrachtigd met investering van 10 % in Inprise door Microsoft

Amstelveen, 10 juni 1999 - Inprise en Microsoft hebben een reeks van strategische technology- en licentieovereenkomsten gesloten, die de grondslag vormt van een alliantie voor lange termijn van beide bedrijven. Microsoft heeft voor 25 miljoen dollar aan preferente aandelen van Inprise overgenomen.

Microsoft voorziet Inprise voortaan van technologiekn die gerelateerd zijn aan het Windows-platform en Internettechnologiekn. Microsoft heeft Inprise 100 miljoen dollar betaald voor de rechten om door Inprise gepatenteerde technologiekn te gebruiken in Microsoft-producten. Hiermee wordt door beide partijen een einde gemaakt aan een aantal langslepende patent- en technologielicentiekwesties.

Inprise biedt op haar beurt in haar ontwikkeltools ondersteuning voor het Microsoft Windows 2000-besturingssysteem, en de COM+- en de Windows-distributed interNet applicatiearchitectuur (Windows DNA).

Daarnaast zal Inprise licenties nemen op de Microsoft Foundation Classes, de standaard C++ Class Library voor de ontwikkeling van Windows-applicaties, en deze toevoegen aan de Borland C++Builder. Ook zal Inprise via het Microsoft Open Tools licentieprogramma licenties nemen voor de nieuwste versie van de Windows Software Development Kit (SDK). Elementen uit deze kit zullen samengevoegd worden met de Borland-productfamilie van ontwikkeltools van Inprise.

Inprise
Inprise is iin van de toonaangevende leveranciers van software en services die het ontwikkelen, ontsluiten en beheren van complexe enterprise-applicaties voor zowel ondernemingen als individuele ontwikkelaars vereenvoudigen. Het vlaggenschip Inprise Applicatie Server is een geontegreerde, schaalbare en veilige oplossing die het concurrentievermogen van een onderneming ondersteunt door het stroomlijnen van haar informatiestromen. Inprise levert ook de populaire Borland-productfamilie van visuele ontwikkeltools en embedded database tools, waaronder Delphi, C++Builder, JBuilder, MIDAS en InterBase.
Met de Website www.borland.com beoogt Inprise een on line-gemeenschap van softwareontwikkelaars. Deze ontmoetingsplaats biedt technische informatie, supportservices en producten van derden. De divisie Borland.com levert de populaire productfamilie van ontwikkeltools. Inprise is als Borland opgericht in 1983 en heeft over de hele wereld kantoren. Het hoofdkantoor staat in Scotts Valley, in de Amerikaanse staat Californik.

Inprise: https://www.inprise.com

Deel: ' Overeenkomst over Inprise-tools voor Windows '
Lees ook