Overeenkomst Reinaert Kliniek en Atrium MC Parkstad


Samenwerking gezondheidszorg Zuid-Limburg

MAASTRICHT / HEERLEN, 20120104 -- Vandaag ondertekenen L. Serlie, voorzitter van de Stichting Reinaert Kliniek, en prof. dr. H. Kerkkamp, lid van de Raad van Bestuur van het Atrium Medisch Centrum, een samenwerkingsovereenkomst tussen beide zorginstellingen. Belangrijk voor de Reinaert Kliniek is dat Atrium MC voortaan als officiële achtervang zal fungeren in geval van medische complicaties die niet in de Reinaert Kliniek zelf behandeld kunnen worden. Op zijn beurt ziet het Atrium MC voordelen in de samenwerking met het oog op de toenemende marktwerking in de zorg.

Een samenwerkingsovereenkomst als deze wordt weliswaar gewenst door de zorgverzekeraars en de inspectie, maar de afspraken tussen de Reinaert Kliniek en het Atrium MC zijn meer dan een formaliteit. Het Atrium MC verricht al een aantal diensten voor de Reinaert Kliniek, waaronder apotheekvoorzieningen, röntgenfoto’s en bloedtransfusies. Daar staat tegenover dat de Reinaert Kliniek patiënten naar het Atrium MC zal verwijzen voor ingrepen die niet in de kliniek kunnen plaatsvinden, of wanneer een voortgezette behandeling in een ziekenhuis nodig is. Uiteraard is daarbij de keuze van de patiënt in alle gevallen doorslaggevend.

De komende maanden onderzoeken beide zorginstellingen op welke wijze de samenwerking verder kan worden uitgebreid. Het welzijn en het gemak van de patiënten in Zuid-Limburg staat daarbij voorop.

De Reinaert Kliniek (sinds 1992) is een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) met vestigingen in Maastricht, Amstenrade en Sittard. De Reinaert Kliniek is erkend door de Nederlandse overheid, is lid van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en heeft contracten gesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Patiënten kunnen er terecht voor keel-, neus- en oorheelkunde, orthopedische chirurgie, algemene chirurgie, plastische chirurgie, kaakchirurgie, gynaecologie, pijnbestrijding en dermatologie. In 2011 werden circa 11.000 nieuwe patiënten ontvangen en 2.100 operaties uitgevoerd.

Het Atrium Medisch Centrum Parkstad is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland en al meer dan 100 jaar een gerenommeerd opleidingsziekenhuis. Het Atrium MC heeft vestigingen in Heerlen, Brunssum en Kerkrade.


Deel: ' Overeenkomst Reinaert Kliniek en Atrium MC Parkstad '
Lees ook