DigitalGlobe sluit Direct Access-overeenkomst en strategische alliantie met European Space Imaging en Space Imaging Middle East

LONGMONT, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20090619 --

DigitalGlobe, een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor het maken van satellietbeelden in hoge resolutie heeft vandaag bekendgemaakt een Direct Access-overeenkomst en strategische alliantie te hebben gesloten met European Space Imaging (EUSI) en Space Imaging Middle East (SIME) voor verkoop, marketing en klantenondersteuning. De overeenkomst is de vierde internationale Direct Access Program-overeenkomst (DAP) die door DigitalGlobe wordt gesloten. De overeenkomst voorziet in een Direct Access-faciliteit (DAF) in de omgeving van het Duitse München en de gezamenlijke verkoop en marketing van WorldView-1, WorldView-2 en andere producten en diensten binnen de Europese markt en die van het Midden-Oosten. De commerciële activiteiten van de DAF in München zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 van start gaan. EUSI en SIME zijn met onmiddellijke ingang aangewezen als geautoriseerde distributeurs van de producten en diensten van DigitalGlobe in Europa en het Midden-Oosten.

De Direct Access-overeenkomst en strategische alliantie zijn gesloten onder voorbehoud van de goedkeuring door de regulerende instanties van de Amerikaanse overheid, waarvan het bedrijf op dit moment in afwachting is.

Over DigitalGlobe

DigitalGlobe (NYSE: DGI) (http:/www.digitalglobe.com) is een vooraanstaande leverancier van producten en voor het maken satellietbeelden in hoge resolutie, gevestigd in Longmont, Colorado. Onze foto's worden gemaakt met behulp van ons eigen geavanceerde satellietenstelsel en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen op het gebied van defensie, inlichtingen, civiele instellingen, in kaart brengen, analyse, milieubewaking, zoeken naar olie en gas, infrastructuurbeheer, en internetportals en navigatietechnologie.

Onze twee satellieten zijn in staat foto's met hoge resolutie te maken en bieden de hoogste vastleggingssnelheden en resolutie. Ze zijn in staat bijna 1 miljoen vierkante kilometer per dag vast te leggen. Na de lancering van WorldView-2, onze derde satelliet, in september of begin oktober 2009, zal onze totale vastlegcapaciteit naar verwachting toenemen tot 2 miljoen vierkante kilometer per dag. Locaties die van groter belang zijn voor onze klanten kunnen zelfs meerdere malen per dag worden bezocht.

Dankzij onze vastlegapparatuur, uitgebreide ImageLibrary (met afbeeldingen van meer dan 660 miljoen vierkante kilometer van het aardoppervlak) en producten voor het maken van afbeeldingen, zijn we in staat diverse online en offline producten en diensten te leveren die onze klanten in staat stellen eenvoudig toegang te verkrijgen tot onze beelden en deze te gebruiken in hun bedrijfsactiviteiten en toepassingen.

DigitalGlobe is een gedeponeerd handelsmerk van DigitalGlobe.

Over European Space Imaging en Space Imaging Middle East

European Space Imaging (EUSI) is een vooraanstaande leverancier van satellietbeelden met hoge resolutie aan klanten in Europa en Noord-Afrika. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is gevestigd in het Duitse München.

EUSI werkt nauw samen met het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaart (DLR) en is de enige Europese leverancier van satellietgegevens die beschikt over een eigen grondstation voor satellietgegevens met een hoge resolutie waarmee de satellieten rechtstreeks kunnen worden bestuurd en dat beschikt over een lokale downlink voor gegevens.

Dankzij de nauwe samenwerking met het moederbedrijf Space Imaging Middle East (SIME), kunnen de klanten van EUSI profiteren van snelle toegang tot de gegevens vanuit Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Op dit moment bevat het gegevensarchief van EUSI meer dan 15 miljoen vierkante kilometer aan satellietgegevens in hoge resolutie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Contactpersoon Investor Relations:
Market Street Partners
Linda Rothemund, +1 303-684-4210
ir@digitalglobe.com
of
Contactpersoon Public Relations:
Racepoint Group
Ginger Lennon, +1 781-487-4640

digitalglobe@racepointgroup.com

Deel: ' Overeenkomsten DigitalGlobe met European Space Imaging en SIME '
Lees ook