Gemeente Etten-Leur

Overeenstemming over aankoop tankstation Anna van Berchemlaan

De gemeente Etten-Leur heeft met de heer Laarakker, de eigenaar van het tankstation aan de Anna van Berchemlaan, overeenstemming bereikt over de aankoop van zijn tankstation voor de realisatie van het centrumplan. Tegelijkertijd zijn beide partijen het eens geworden over de vervangende locatie op het toekomstige transferium aan de rotonde Vosdonk-Vossendaal.

De gemeente is verheugd dat er overeenstemming is bereikt. Dit is met name te danken aan de professionele houding van de familie Laarakker. De verwachting is dat op een markant punt van het transferium een Shell-station zal verrijzen. Voor het ontwerp is er inmiddels overleg met het Bureau Bouwzaken en Stedenbouw van de gemeente.
Het is de bedoeling dat het schetsplan op 11 oktober besproken kan worden in de Welstandscommissie en dat de complete aanvraag bouwvergunning op 1 december rond is.
De bouw van het tankstation past in het bestemmingsplan Vosdonk-West. De vestiging van een benzineverkooppunt bij overige voorzieningen op het transferium zoals een
vrachtwagenparkeerplaats, bushalte, carpoolplaats, fietsenstalling en horecavoorziening, is een logische combinatie. De opzet van deze voorzieningen hangt mede af van de concrete vormgeving van het nieuwe tankstation en zal in overleg tot stand moeten komen. Er lopen contacten met een partij die de horecavoorziening zou willen realiseren.
De familie Laarakker heeft tot uiterlijk 1 juli 2002 de tijd om te verhuizen zodat de werkzaamheden in het centrumplan verder kunnen gaan.

Deel: ' Overeenstemming over aankoop tankstation in Etten-Leur '


Lees ook