Overhandiging eerste Unybox in het stadskantoor van Leeuwarden


Donderdag 28 april neemt wethouder dhr. Van der Molen om 15:00 uur de eerste Unybox in ontvangst in het stadskantoor van Leeuwarden.

Leeuwarden, 20160425 -- Wethouder dhr. Van der Molen geeft het startschot voor de lancering van Unybox. Unybox is speelgoedkist die vol zit met duurzaam en gerecycled speelgoed en die wordt gemaakt in samenwerking met Werkpro. Werkpro is bekend van kringloopwinkels, groenactiviteiten en rijwielstallingbeheer. Zij maken de box, maken het speelgoed schoon en zorgen voor de levering naar de klant. Dankzij de Unybox kunnen kinderen zich vermaken terwijl de ouders hun ding doen in het Gemeentehuis of elders. Unybox komt voort uit een Student Company van Stenden Hogeschool Leeuwarden die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel geeft staan.

Vanaf het moment dat de burgemeester de Unybox in ontvangst neemt is het mogelijk om een Unybox te huren. Unybox is geschikt voor bedrijven of organisaties met wachtruimtes, zorghuizen, autogarages, tandartsen et cetera.

Wie zijn wij en wat doet Unybox?
Afgelopen jaar is er begonnen een bedrijf(Student Company) op te zetten vanuit de opleiding ‘Leisure management’. Unybox heeft onderhand verschillende prijzen gewonnen waaronder ‘Winnaar Company Launch 2015 Noord-Nederland’ en de tweede prijs tijdens de ‘Verkiezing Friese Onderneming 2016’.
We hebben het bedrijf productUnyboxgenoemd. Wij verhuren houten boxen vol met gerecycled speelgoed aan bedrijven en organisaties waar kinderen komen en waar wachtruimtes zijn. Het speelgoed wordt maandelijks vervangen zodat er diversiteit is. De boxen worden gemaakt door WerkPro. Hier werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zorgen zij er samen met ons voor dat de bedrijven die eenUnyboxhuren elke maand ander speelgoed in de box hebben en dat het speelgoed steeds schoon is.

Unybox denkt op deze manier heel erg aan duurzaam ondernemen en zorgt ervoor dat de mensen die normaal moeite hebben om werk te vinden, toch aan de bak komen.
Dankzij onze partner WerkPro staan wij erg sterk in onze schoenen.


Deel: ' Overhandiging eerste Unybox in het stadskantoor van Leeuwarden '
Lees ook