Ingezonden persbericht


OVERHEID STEUNT IT INITIATIEF VOOR GOLFSPORT

Noordwijk-Het Ministerie van Economische Zaken heeft haar kredietregeling KREDO toegezegd aan Toock Sports BV. Dit betekent een ondersteuning van bijna twee miljoen gulden voor het Noordwijkse bedrijf. Het bedrag is bestemd voor de ontwikkeling van een Golf Swing Analyse Systeem met een koppeling naar Internet.

Toock Sports BV werd onlangs een van de winnaars in de laatste tender van Kredo. Het bedrijf uit Noordwijk bezette de tweede plaats in de ranking en nam het grootste deel van het budget voor haar rekening. In totaal mag Toock op een ondersteuning van NLG 1.950.000,- van de overheid rekenen.

Kredo is een kredietregeling van het Ministerie van Economische Zaken ten behoeve van bedrijven die zich bezighouden met het verbeteren van de Elektronische Snelweg. Het ministerie probeert met het verstrekken van een krediet tegen interessante voorwaarden innovatieve projecten te stimuleren.

Toock ontwikkelt een Golf Swing Analyse Systeem, dat inmiddels geïnstalleerd is op de golfcentra Amstelborgh, Golf Centrum Rotterdam en Golf Centrum Noordwijk. De golfer kan op het systeem zijn swings opnemen, bekijken, met elkaar vergelijken en 3 swings selecteren om deze vervolgens te raadplegen op het Internet. Op de website http://www.toock.com kan de golfer diverse producten en diensten op het gebied van golfinstructie afnemen.

Een onafhankelijke commissie, ingesteld door Minister Jorritsma, beoordeelde de nieuwe elektronische dienst voor golfers vooral als innovatief en is overtuigd van de toegevoegde waarde voor de golfsport en de mogelijkheden tot vercommercialisering.

Toock verwacht met de eerste 3 systemen commercieel bewijs van het concept aan te tonen. Toock Sports zal binnenkort haar eigen vermogen uitbreiden teneinde de technologie door te ontwikkelen, op een ander platvorm te laten draaien en nieuwe producten en diensten te lanceren. Begin 2002 zullen er 10 systemen in Nederland bijgeplaatst worden. Expansie naar andere Europese landen wordt in de loop van 2002 verwacht.

Voor Toock is de hulp van de overheid een enorme stimulans. Niet alleen omdat een krediet zeer welkom is, maar ook omdat de overheid vertrouwen heeft getoond in de producten, diensten en het team van Toock.

 Toock Sports b.v.    Marcel Menger Atjehweg 3      President (mob. 06 53 23 33 37) 2202 AM Noordwijk    marcel@toock.com tel. 071 36 24 715    Mark Kater fax. 071 36 20 999    CEO (mob. 06 22 99 82 56) http://www.toock.com/ 

Deel: ' Overheid steunt IT initiatief voor golfsport '
Lees ook