Politie Twente

dinsdag 25 maart 2003

Overijsselse sportverenigingen maken kennis met BOB

BOB scoort ook in de sportkantine

Zonder alcohol op achter het stuur. Dát doet BOB. BOB brengt zijn of haar vrienden 'nuchter' thuis. In aansluiting op de landelijke BOB-campagne, kunnen binnenkort ook alle sportverenigingen in Overijssel meewerken aan het verder bekendmaken van de 'BOB-afspraak'. De verkeersveiligheidsorganisaties 3VO en het ROVO (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel), NOC*NSF, de Sportraad Overijssel en de politie hebben samen het initiatief genomen om de BOB-campagne grootscheeps onder de aandacht te brengen van alle sportverenigingen met een kantine. Speciaal voor deze verenigingen is een gratis BOB-promotiepakket samengesteld waarmee zij hun leden kunnen stimuleren om BOB te laten scoren.

Jaarlijks vallen er in Nederland ruim 200 doden en rond de 3000 ernstig gewonden in het verkeer, doordat bestuurders met alcohol op betrokken raken bij een ongeval. De BOB-campagne streeft ernaar het gedrag van bezoekers van horecagelegenheden te veranderen, door te wijzen op de nadelige gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer. Kenmerkend aan BOB is dat BOB nuchter blijft en zijn of haar vrienden veilig thuisbrengt.

Veilig
Ook in kantines van sportverenigingen wordt na de wedstrijd of de training uiteraard geregeld geborreld. Na een zware wedstrijd of training is het immers gezellig napraten in de kantine en is het prima om samen met sportvrienden het glas te heffen. Maar... is er van tevoren ook afgesproken wie de BOB is? Om te stimuleren dat BOB ook in de sportkantine scoort, hebben diverse sport- en verkeersorganisaties in Overijssel samen het initiatief genomen om BOB in de sportkantines te brengen. Sportverenigingen kunnen zo ook hun steentje bijdragen om BOB onder de aandacht van hun leden te brengen. Zodat het na een gezellige 'derde helft' in de sportkantine in het verkeer veilig blijft.

Pakket
Sportverenigingen krijgen deze week een folder toegestuurd waarmee zij voor 18 april een gratis BOB-promotiepakket kunnen bestellen. In dit pakket zitten allerlei BOB-artikelen zoals bierviltjes, keycords, pennen en diverse affiches. Ook worden kant en klare artikelen over alcohol en verkeer bijgeleverd voor clubbladen. Blikvanger in het pakket is het opvallende BOB-bord, dat opgehangen kan worden in de sportkantine, zodat BOB daar nog vele jaren kan scoren. Op dit geelzwarte bord staan namelijk de teksten: 'BOB scoort' en 'BOB wint altijd'. Op die manier worden sporters eraan herinnerd dat geen alcohol drinken de beste optie is als je nog aan het verkeer moet deelnemen. De eerste BOB-promotiepakketten worden vanaf half mei uitgereikt.

Einde bericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alex Oosterveen van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO), telefoon: (038) 425 21 68

Vriendelijke groeten
Harrie Holslag.
tel. 053-4555637

Deel: ' Overijsselse sportverenigingen maken kennis met BOB '
Lees ook