Politie Amsterdam-Amstelland

Jongen redt broertje
9-10-2001. Gisteravond rond 19.30 uur werd een tweejarig jongetje door zijn broertje van elf uit het water van de Zwanenburgwal gered. Beiden werden even voor controle naar een ziekenhuis vervoerd, maar mochten daarna weer naar huis. De kinderen hadden net een boodschap gedaan en waren in de buurt van hun huis nog even aan het spelen. In een onbewaakt ogenblik raakte het jongste kind van twee te water. Zijn 11-jarige broertje bedacht zich geen moment en dook hem na. Snel wist hij zijn broertje te vinden en zwom met hem naar de kade. Door het hoogteverschil was het onmogelijk om op de kant te komen. Een 26-jarige buurtbewoner reageerde op het hulpgeroep van de kleine redder en dook ook te water. Snel hierna stond het doorweekte drietal op de kade.


---

Overval op geldloper
9-10-2001. Vanochtend rond 09.15 uur is in de Albert Cuypstraat een geldloper overvallen door twee mannen. Het slachtoffer kwam met een geldkoffer uit een winkel en werd direct besprongen door een man met een vuurwapen. De overvaller greep de geldkoffer en sprong bij een handlanger op een gereedstaande bromfiets. De verdachten reden weg in de richting van de Ferdinand Bolstraat. De politie vond de vluchtbrommer, een grijze scooter van het merk Aprilla, even later terug bij het Sarphatipark. Van de daders en de buit ontbreekt nog ieder spoor.

De bestuurder van de bromfiets was een blanke man, in het zwart gekleed. Hij droeg een zwarte helm met daaronder een groene muts en mogelijk een bril. De tweede dader was ook in het zwart gekleed. Hij droeg een driekwart zwarte leren jas en een zwarte helm. Getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 35 95.

---

Brandstichting kerk
9-20-2001. Zondagavond is er brand gesticht bij een katholieke kerk op het Linnaeushof. Er waren een aantal kleine brandjes aan de buitenkant van de kerk. De brandweer gaf aan dat het om brandstichting moest gaan. Naar aanleiding van een gericht politieonderzoek zijn twee jongens van 17 aangehouden.De schade is beperkt gebleven. De verdachten zijn ingesloten.
Natuurlijke dood vastgesteld
9-10-2001. Sectie heeft uitgewezen dat de 81-jarige man die afgelopen vrijdag in het Vondelpark werd aangetroffen, niet door misdrijf om het leven kwam. De man is een natuurlijke dood gestorven en is vier à zes weken geleden overleden.

Hieronder volgt het eerder hier over verschenen persbericht.

Overleden man aangetroffen
Gistermiddag werd door een wandelaar in de bosjes van het Vondelpark het lichaam van een persoon aangetroffen. De politie vermoedt dat de persoon al enige tijd in het park lag gezien de staat van het aangetroffen lichaam. Het gaat om een 81-jarige Amsterdammer. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.


---

Bestuurder zoek na aanrijding
9-10-2001. Zondagochtend rond 08.00 uur raakte een 20-jarige vrouw gewond bij een eenzijdig ongeval op de Noordzeeweg. Zij zat als passagier in een auto die ter hoogte van een olieoverslag bedrijf uit de bocht vloog. Een tweede inzittende bleef ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurdervan de auto is spoorloos. Beide inzittenden verklaarden de bestuurder niet te kennen. Door getuigen is gezien dat er een derde persoon, de vermoedelijke bestuurder in de auto zat. Het is niet duidelijk of dit een man of een vrouw was. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar nog meer getuigen. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer (020) 559 36 60.


---

Aanrijding met dodelijke afloop
9-10-2001. Vanochtend vroeg viel er een dodelijk slachtoffer bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de A10 ter hoogte van de afslag Hemhavens. Door dit ongeval ontstond grote verkeershinder. De A10 was vlak voor de Coentunnel, richting Zaandam, geruime tijd afgesloten en het verkeer werd omgeleid. De precieze toedracht wordt nog onderzocht.

Het volgende is er waarschijnlijk gebeurd. Eén van de betrokken vrachtautos stond vlak voor de Coentunnel op de vluchtstrook en had waarschijnlijk pech. De chauffeur lag onder het voertuig, kennelijk om te kijken wat er aan de hand was. Door nog onbekende oorzaak werd deze van achteren geraakt door een andere vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen met pech overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De andere betrokken chauffeur bleef ongedeerd en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De lading van de vrachtwagen die op de vluchtstrook werd aangereden (papier) viel naar beneden op de onder de A10 gelegen Westhavenweg. Een deel kwam op het spoor terecht. De politie is geruime tijd bezig geweest om de A10 en de daaronder gelegen weg schoon te maken.

---
Brand in hennep-kelder
9-10-2001. Brandweer en politie rukten zaterdagmiddag rond 12.00 uur uit naar een brand in een kelder aan de Baarsjesweg. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt. In het pand trof de brandweer een complete hennepplantage aan. Volgens de brandweer was kortsluiting in de meterkast de oorzaak van de brand. De plantage werd ontmanteld en 870 hennepplanten werden door de politie in beslag genomen.

Deel: ' Overleden man aangetroffen in Vondelpark Amsterdam '
Lees ook