Politiebericht Friesland: Friesland 7-09-2001
Politieberichten van 6/9 (13.00) t/m 7/9 (07.00)

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan Achter de Hoven. Men kwam binnen door de voordeur te forceren. Ontvreemd werden twee rugzakken en een jack. In de rugzakken zaten o.a. een mapje met rij- en kentekenbewijs, een fietspomp, een portemonnee met enkele honderden guldens en een bril. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Leeuwarden.

Wijckel: mishandeling
Donderdagochtend liet een 65-jarige inwoonster van Sloten haar zes honden aangelijnd uit in het Du Tours Bos. Een van de hondjes brak los en rende achter een joggende man aan. Deze probeerde de hond te schoppen, de vrouw sloeg daarop de man met een twijg. Even later werd de man door een hond in zijn kuit gebeten, waarop hij met een tak de honden en de vrouw te lijf wilde gaan. De vrouw werd op haar schouder geraakt en daarna door de man stevig beetgepakt, met als gevolg een bloeduitstorting in de bovenarm. De vrouw is voor onderzoek naar de huisarts gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Holwerd: hennepkwekerij opgerold
Donderdagmiddag is in een woning aan de Moppenbuoren een hennepkwekerij opgerold. Op de zolderverdieping werden in totaal 81 hennepplanten aangetroffen. De planten en de voor een hennepkwekerij benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. Met behulp van stadswachten zijn de hennepplanten vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De NUON heeft aangifte gedaan terzake diefstal van energie. Een 46-jarige inwoner van Holwerd is verhoord.

Harlingen: negeren stopteken
Tijdens een bromfietscontrole donderdagmiddag, aan de Grensweg, wilde de politie een 23-jarige inwoner van Harlingen controleren. De man negeerde het stopteken. De man is even later aangehouden op de Domela Nieuwenhuisstraat voor het opzettelijk negeren van een stopteken. Omdat de verdachte weigerde mee te werken, is hij geboeid overgebracht naar het bureau. Hier kreeg hij een boete van 450 gulden.

Dokkum: belediging
Donderdag omstreeks 17.50 uur passeerde de politie een 18-jarige inwoner van Dokkum, op de Rondweg Noord, die het bekende middelvingergebaar maakte. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hem is kort-om aangeboden en met een transactievoorstel van 300 gulden kon hij omstreeks 18.50 uur het bureau weer verlaten.

Leeuwarden: aanrijding met drank in het spel
Donderdag omstreeks 18.00 reed een 35-jarige automobilist uit Jistrum over de Gerbrandyweg. Bij de kruising met de Azaleastraat kon de automobilist niet tijdig stoppen, en botste met de voorzijde tegen de achterzijde van de auto van een 37-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze laatste stond te wachten voor het verkeerslicht. Het bleek dat de Jistrumer had gedronken. Op het bureau blies hij 405 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Leeuwarden: diefstal beurs
Donderdagmiddag had een 42-jarige inwoonster van Delfstrahuizen haar auto geparkeerd op de Dokkumertrekweg. Zij had haar rechter voorportier open laten staan. Het gevolg was dat bij terugkomst bij de auto tas met portemonnee was gestolen. In de portemonnee zaten twee bankpasjes en een rijbewijs. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: lijkvinding
Donderdag omstreeks 17.00 kreeg de politie een melding dat een lijk was aangetroffen in de bosschages tussen de Jutte en de Haskeruitgang. De politie heeft daarop de plaats delict afgezet. De technische recherche en een ggd-arts kwamen ter plaatse. Om 19.45 uur werd het stoffelijk overschot overgebracht naar de aula in Heerenveen, waar de schouw werd verricht. Het blijkt te gaan om de 60-jarige Geert van Burum uit Leeuwarden. Om 22.00 uur werd het lichaam door de officier van justitie vrij gegeven. De doodsoorzaak is niet bekend, een misdrijf wordt uitgesloten.

Leeuwarden: inbraak auto
Tussen woensdagvond en donderdagmiddag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Krommejat. Men kwam binnen door het linker voorportier ruit te forceren. Ontvreemd werd een parkeervergunning, een cassettebandje en een thermometer. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 19.55 uur werd een 25-jarige inwoner van Deventer betrapt bij het stelen van zes flessen parfum ter waarde van 437,90 gulden uit een winkel aan de Nieuwestad. Toen de man de winkel wilde verlaten ging het alarm af, waarop hij is aangehouden door het personeel. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij een dagvaarding kreeg. Om 22.20 uur is hij heengezonden.

Drachten: inbraak woning
Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan De Kolken. Men kwam waarschijnlijk binnen door een raam. Ontvreemd werden twee dameshorloges, een gsm en een gering geldbedrag. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoonster van Drachten.

Boksum: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 21.40 uur raakte een 23-jarige automobilist uit Sint Annaparochie op de Westergoawei met zijn auto te water. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 640 ug/l, hetgeen hem een rijverbod opleverde van 7 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: woninginbraak
Donderdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Julianalaan. Men kwam binnen via de achterzijde van de woning. Ontvreemd werd een portemonnee met enkele tientallen guldens, een bankpas en een antieke Friese klok. Aangifte is gedaan door een 76-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.15 uur werd een 19-jarige automobilist uit Sneek aangehouden op de K.R. Poststraat.. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 370 ug/l, hetgeen hem een rijverbod opleverde van 3 uur. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Lemmer: snelkraak
Vrijdag omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding dat in een winkel aan de Schulpen een snelkraak plaatsvond. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de verdachten gevlogen. Men kwam binnen door het raam van 2 bij 1 meter te vernielen. Uit een vitrinekast werd een tiental digitale cameras ontvreemd met een waarde van enkele tienduizenden guldens. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte zal worden gedaan door een 59-jarige inwoonster van Lemmer.

bureau communicatie, telefoon: 058-8808272

Deel: ' Overleden man gevonden in Heerenveen '
Lees ook