Algemene Onderwijsbond


Laatste wijziging :11-01-99

Utrecht, 11 januari 1999

Overleg onderwijs-CAO gestaakt

De onderhandelaars van de onderwijsbonden vinden het nieuwe bod van minister Hermans niet substantieel beter dan het oude.

Gemiddeld per maand zou het contractloon in 1999 op grond van dit bod 1,4% vooruit gaan, een verbetering van het eerste bod met 0,34%. Deze verbetering wordt echter gedeeltelijk betaald doordat de minister de eerder geboden eindejaars uitkering van 0,2% laat vervallen. Hierdoor blijft er per saldo een verbetering van het eerste bod met 0,14% in 1999 over.
Dit bod komt in de verste verte niet in de richting van de 3,5% die de bonden gemiddeld per maand vragen voor 1999 plus een eindejaarsuitkering van 0,5%.

De onderhandelaars vinden de voorstellen over verkorting van de salarislijnen (waardoor de salarismaxima eerder bereikt worden) en een studie naar de werkdruk weliswaar interessant maar die kunnen, volgens hen niet maken dat het totale pakket bespreekbaar wordt.

De onderhandelaars missen in de voorstellen maatregelen voor het ondersteunend personeel; o.a. de gevraagde vloer in de loonsverhoging ontbreekt. Het overleg is gestopt om 15.15 uur.

Op grond van het bovenstaande oordeel adviseren de onderhandelaars hun besturen de voorbereidingen van de stakingen van 18-22 januari voort te zetten. Hierover valt dinsdag 12 januari voor 12.00 uur een definitieve beslissing.

Zoekwoorden:

Deel: ' Overleg onderwijs-CAO gestaakt '
Lees ook