Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 22 december 2009

Oud-wethouder van Alkmaar Henk Eggermont overleden

Op dinsdag 22 december overleed Henk Eggermont, oud-wethouder van Alkmaar. Eggermont was van 1990 tot 2003 lid van het gemeentebestuur van Alkmaar. Op 1 januari 2004 werd hij benoemd tot burgemeester van Stede Broec. Bij zijn afscheid van Alkmaar ontving Eggermont de gouden penning van verdienste. Zowel in het stadhuis van Alkmaar als in het gemeentehuis van Stede Broec liggen condoleanceregisters ter tekening.

Henk Eggermont (58) was namens de fractie van de PvdA ruim dertien jaar lid van het gemeentebestuur van Alkmaar (1990 tot 2003): twaalf jaar als raadslid en tien jaar als wethouder. Ook was hij, na het vertrek van burgemeester Bandell in juni 2000, zeven maanden waarnemend burgemeester. Eggermont heeft altijd met grote inzet en op inspirerende wijze de belangen van de stad én de Alkmaarse bevolking behartigd. Als blijk van waardering kreeg hij tijdens zijn afscheid als bestuurder van Alkmaar, op 19 december 2003 de gouden penning van verdienste van de stad Alkmaar uitgereikt.

Gemeentebestuurder

Op veel terreinen heeft de sociaal bewogen Henk Eggermont zijn sporen in Alkmaar verdiend. Hij heeft zich in het kader van wijkgericht samenwerken, in samenspraak met bewoners en belangen-organisaties, hard gemaakt en ingezet voor de herstructurering van de wijken Schermereiland en Overdie. Maar ook in andere wijken werden op zijn initiatief wijkavonden gehouden. Als wethouder 'sport' en groot sportliefhebber vond Eggermont dat sport thuis hoort in het hart van de samenleving. Dankzij zijn inzet is in de Oosterhout een nieuwe sporthal gerealiseerd met daaraan gekoppeld een multifunctionele ruimte. Ook was hij verantwoordelijk voor de renovatie en gedeeltelijke overkapping van ijsbaan De Meent en het volledige overkapte en vernieuwde Sportpaleis. Daarnaast is onder leiding van Eggermont vanuit zijn portefeuille cultuur, het Alkmaarse cultuurplein gerealiseerd. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn de renovatie en nieuwbouw van Theater De Vest en de komst van de Bibliotheek, het Stedelijk Museum en Artiance aan het Canadaplein tot stand gekomen. Naast bovengenoemde portefeuilles heeft Eggermont tijdens zijn wethouderschap verschillende andere portefeuilles beheerd zoals van 1998 - 2003 financiën. Henk Eggermont werd op 1 januari 2004 benoemd tot burgemeester van Stede Broec.

In memoriam

Tijdens de eerstvolgende collegevergadering op dinsdag 5 januari wordt Henk Eggermont herdacht. Op donderdag 14 januari 2010 wordt dat opnieuw gedaan aan het begin van de vergadering van de gemeenteraad. Dan zal de voorzitter van de raad een kort in memoriam uitspreken.

Condoleanceregister

In de hal van het stadhuis van Alkmaar aan de Langestraat 97, ligt er op werkdagen van 9 - 17 uur een condoleanceregister ter tekening. Die mogelijkheid bestaat ook in het gemeentehuis van

Stede Broec.

Deel: ' Overlijden oud-wethouder Henk Eggermont van Alkmaar '


Lees ook