Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Dochamps (België), 19 april 2004

Overname door Parc La Clusure, Bure (Tellin) van
Camping- en chaletpark Petite Suisse, Dochamps
in de Belgische Ardennen
_____________________________________

Met ingang van heden heeft de directie van camping Parc La Clusure in Bure (Tellin) het camping- en chaletpark Petite Suisse in Dochamps, in de negentiger jaren bekend als één van de beste campings van de Belgische Ardennen, overgenomen. Door een scala van factoren liepen de resultaten in de laatste jaren erg terug. De meer dan tien jaar ervaring in het exploiteren van campings in de Belgische Ardennen van de eigenaren van Parc La Clusure zal ertoe bijdragen dat Petite Suisse op korte termijn weer tot de topcampings van België behoort.

Camping- en chaletpark Petite Suisse
Camping- en chaletpark Petite Suisse bestaat uit een terrassencamping met ruime kampeerplaatsen, nieuwe luxe stacaravans en een chaletdorp in Finse stijl. Het park ligt op een zuidhelling met een prachtig uitzicht over de bosrijke en heuvelachtige omgeving, slechts enkele kilometers van het toeristische dorpje La Roche-en-Ardenne. Voor vakantiegangers, die over de Route du Soleil (E25) rijden, is Petite Suisse een aanrader voor een tussenstop. Maar ook voor een korte of langere vakantie is deze camping een ideale bestemming (slechts 100 km. van Maastricht).

Faciliteiten
Petite Suisse is een uniek vakantiepark dat beschikt over uitgebreide faciliteiten, waaronder een gezellige bar, een uitstekend restaurant, een verwarmd openlucht zwembad met peuterbad, een tennisbaan en een speeltuin. Alle plaatsen hebben aansluiting op electriciteit en televisie (met verschillende Nederlandstalige zenders). Om ervoor te zorgen dat de gasten vanaf 30 april, wanneer de camping officieel wordt geopend, een onbezorgde en aangename vakantie op Petite Suisse kunnen doorbrengen hebben de nieuwe eigenaren direct een aantal belangrijke investeringen gedaan. Voorbeelden zijn vernieuwingen in de drie sanitairgebouwen, de tennisbaan, de waterzuivering en verbeteringen met betrekking tot de veiligheid van zwembad en infrastructuur. Voor de verhuur van nieuwe stacaravans en bungalowtenten hebben de nieuwe eigenaren van Petite Suisse in Vacansoleil een belangrijke partner gevonden.

Omgeving
De prachtige, vaak nog ongerepte natuur maakt recreatie en ontspanning mogelijk op uiteenlopende manieren zoals wandelen, fietsen, kanovaren en in de winter skiën en langlaufen. Bovendien zijn er in de directe omgeving talrijke bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Voorbeelden zijn het toeristische dorpje La Roche-en-Ardenne met een oorlogsmuseum en een middeleeuwse burcht en kinderwereld Houtopia in Houffalize.

Recreatie en buitensport in de schoolvakanties
Vanaf Petite Suisse organiseert het buitensportbedrijf Bounce Adventure in de meeste schoolvakanties een gevarieerd recreatie- en buitensportprogramma voor kinderen en volwassenen (buiten de schoolvakanties op aanvraag). Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de omgeving. De Belgische Ardennen zijn immers bij uitstek geschikt voor een groot aantal survivalactiviteiten waaronder klimmen, abseilen en speleologie.

Ardenne & Gaume Vakanties
Camping- en chaletpark Petite Suisse is toegetreden tot Ardenne & Gaume Vakanties, waarmee het aantal aangesloten vakantieparken op vijf komt. Ardenne & Gaume Vakanties is een samenwerkingsverband van ANWB vakantieparken onder Nederlands beheer, dat in de afgelopen jaren uitgegroeide tot één van de belangrijkste aanbieders van korte en langere vakanties in de Belgische Ardennen en Gaumestreek. De samenwerkende vakantieparken verhuren naast kampeerplaatsen, een grote variëteit aan verblijfsmogelijkheden, zoals bungalows, stacaravans en bungalowtenten. Kwaliteit, service en gastvrijheid zijn enkele belangrijke speerpunten.

Een complete vakantie
De combinatie van de goede faciliteiten op het park en de prachtige omgeving met haar natuur en vele bezienswaardigheden zorgen er voor dat camping- en chaletpark Petite Suisse in alle jaargetijden fantastische mogelijkheden biedt voor een complete vakantie.

Routebeschrijving:

Vanuit Maastricht:
E25 richting Luxembourg volgen. Circa 55 km na Luik afslag 50 (Baraque de Fraiture) richting La Roche. Na 8 km in Samrée rechtsaf richting Dochamps. In Dochamps de eerste weg rechtsaf (Petite Suisse staat aangegeven). Na 600 meter is de camping links.

Vanuit Brussel:
E411 richting Namen (Namur) en Luxembourg. Afslag 18 de N4 volgen richting Marche/Courrière. Bij Marche de afslag Hotton en vervolgens borden Hotton volgen. In Hotton na de brug over de Ourthe direct rechts richting Erezee. Na Soy de borden Dochamps volgen. In Dochamps linksaf (zie bord Petite Suisse). Na 600 meter is de camping links.

Deel: ' Overname door Parc La Clusure, Bure (Tellin) van Camping- en chaletp.. '
Lees ook