Stork Group

Naarden, 3 november 1999

Versterking Stork Technical Services Group door overname Interlas

Stork N.V. en Interlas hebben in principe overeenstemming bereikt over de overname van 100 % van de aandelen van lastechniekspecialist Interlas door Stork. Daarmee zet Stork een substantiÎle stap voor de versterking van haar marktpositie in de specialistische technische dienstverlening, een van de speerpunten in het groeibeleid van het concern. Interlas levert lastechnische producten en diensten vanuit een totaalconcept voor verkoop en verhuur van professionele (rand)apparatuur en lastoevoegmaterialen, ondersteund door een uitgebreide service-afdeling. Interlas realiseerde in 1998 met 75 medewerkers een omzet van NLG 32 miljoen (EUR 14,5 miljoen). Het bedrijf (hoofdvestiging Rozenburg Z-H) bedient met 5 verhuur-depots de Nederlandse markt en richt zich met name op de segmenten metaal, scheepsbouw, off-shore, (petro)chemie, industriÎle dienstverlening en aannemerij.

Binnen de Stork organisatie zal Interlas als een zelfstandige werkmaatschappij met behoud van eigen identiteit blijven opereren onder leiding van het huidige managementteam. De strategie van de betrokken werkmaatschappij Stork Materieel (12 vestigingen in de belangrijkste industriÎle regio's in Nederland) is gericht op het aanbieden van een totaalconcept voor het verzorgen van de materieelbehoefte voor klanten in de industriÎle sector.

Het totale aanbod is gebaseerd op het 'one-stop-shopping' concept en varieert van (tijdelijke) voorzieningen op het gebied van lastechniek, elektriciteit, perslucht, verlichting en accommodaties, tot de verhuur en verkoop van een uitgebreid scala van equipment, lasbenodigdheden en gereedschappen.

Stork Materieel is een werkmaatschappij van de Stork Technical Services Group. In 1998 realiseerde deze groep met 10.000 medewerkers ca. NLG 2 miljard (EUR 900 miljoen) omzet van de totale concernomzet van NLG 5 miljard (EUR 2,3 miljard).

Informatie voor de pers:

J.A Huurdeman
Tel.: 035 - 695 75 55
06 - 53 82 31

Deel: ' Overname Interlas door Stork Technical Services Group '
Lees ook