KSI

2 maart 2000 - KSI International rondt overname Belgische Tree Associates af
Resultaten worden vanaf 1 oktober 1999 meegeconsolideerd


Overname PCR Consulting
Profiel Tree Associates
Profiel KSI International
Meer informatie

Overname PCR Consulting
ICT-onderneming KSI International N.V. heeft definitieve overeenstemming bereikt over de overname van het Belgische PCR Consulting. PCR is een holding die bestaat uit drie werkmaatschappijen waarvan Tree Associates de grootste en de bekendste is. Tree Associates is ICT-dienstverlener voor grote financiële instellingen in België en Luxemburg. De overname wordt voor 40% gefinancierd door uitgifte van nieuwe aandelen, 60% wordt in contanten betaald. De resultaten van Tree Associates worden vanaf 1 oktober 1999 meegeconsolideerd in de resultaten van KSI en dragen bij aan de winst per aandeel over 1999.

Door de overname verstevigt KSI haar greep op de Benelux markt. KSI heeft een sterke positie bij verschillende grote internationale klanten in de financiële sector. Tree Associates heeft een vergelijkbare positie bij dezelfde klanten in België. KSI verwacht door samenwerking en onderlinge afstemming bij deze klanten een hoger rendement te behalen en bovendien de toegevoegde waarde voor haar klanten te vergroten. In de telecomsector verwachten beide partijen gezamenlijk hun positie te kunnen versterken.

KSI België en Tree Associates worden samengevoegd tot één onderneming, die zal worden geleid door Michel Duvivier en Philippe Verwaerde. Volgens KSI-topman Toon Rijken is met de overname een speerpunt in het beleid van KSI vormgegeven: We hebben gezocht naar een partij waarmee we in België voldoende volume creëren. Naar ons gevoel hebben we nu de kritische massa om door te groeien naar de top 10 van Belgische ICT-bedrijven.

Naast haar consultancy-activiteiten heeft Tree Associates in België een sterke reputatie op het gebied van zogenoemde intake-projecten. Projecten waarbij in opdracht van een klant, hoger opgeleiden worden geworven en in een specifieke ICT-richting worden geschoold. Phillipe Verwaerde van Tree Associates: We hebben een unieke formule ontwikkeld, die zeker gezien de schaarste aan ICT-ers - zeer goed is te exporteren naar Nederland.

Profiel Tree Associates
Tree Associates is opgericht in 1989 en heeft 120 medewerkers. Over 1998 realiseerde het bedrijf een omzet van 400 miljoen BEF (NLG 21.85 miljoen). Naast de ICT-dienstverlening is Tree Associates gespecialiseerd in het opleiden en begeleiden van universitair geschoolde ICT-specialisten. Tree Associates wil internationaal groeien wat door het samengaan met KSI International gerealiseerd wordt.

Profiel KSI International
KSI International N.V. is een vooruitstrevende en toonaangevende ICT-onderneming. Circa 750 medewerkers verlenen diensten en ontwikkelen software gericht op elektronisch werken, zakendoen en leren. De activiteiten zijn verdeeld over diverse vestigingen en business units en worden op verschillende niveaus uitgevoerd: van operationele ondersteuning tot business consultancy.

KSI werkt voornamelijk voor middelgrote en grote ondernemingen in de financiële sector, in de telecommunicatiesector en voor de overheid. De aanpak is vaak innovatief, maar altijd praktisch en gericht op verbetering van de zakelijke resultaten van de opdrachtgever. KSI streeft er naar haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten te leveren en voortdurend van de meest geëigende ICT-oplossingen te voorzien.

In aansluiting op genoemde dienstverlening ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke ICT-toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn producten voor Elektronisch Bankieren en e-Business, Computer Based en Internet Based Trainingen en het registratie- en kostenbeheersingssysteem InfoMatch dat ontwikkeld is voor de beleggingswereld.

Naast de zeventien regionale vestigingen in de Benelux, heeft KSI één vestiging in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland.

KSI is opgericht in 1986 en sinds 4 december 1998 genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges (NMAX).

Meer informatie
KSI International N.V.
Toon Rijken, CEO
Telefoon: 030 686 8765
Fax: 030 686 8766
www.ksi.nl
www.tree.be

Deel: ' Overname PCR Consulting door KSI International definitief '
Lees ook