Landis NV

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 8 oktober 2001

OVERNAME QUAYONE DEFINITIEF

Woensdag 3 oktober 2001 hebben Landis en QuayOne de intentie (bekend gemaakt in het persbericht van 3 juli 2001) tot overname definitef gemaakt. QuayOne gaat hiermee haar consultancy-activiteiten onder Landis-vlag voortzetten.

De overname van deze specialist op het gebied van de Oracle e-Business Suite past in de strategie van Landis om zich meer op value added services (toegevoegde waarde diensten) te richten.
Naast het verkopen van Oracle-software, zorgt het bedrijf ook voor de advisering, implementatie, het op maat maken van de software ('customizen'), het onderhoud, beheer (lokaal en op afstand) en hosting in datacenters. De activiteiten sluiten goed aan bij de Application Services en Managed Services activiteiten van Landis. QuayOne wordt opgenomen als nieuwe unit binnen de divisie Application Services. Dit is de unit 'Oracle' waar medeoprichter van QuayOne Milko van Schaik verantwoordelijk voor is. Hij rapporteert direct aan Chief Operations Officer Jean-Pierre Verhoeven.

QuayOne is een dominante speler in de Oracle applicatiesmarkt. De kennis van QuayOne komt goed van pas bij het Delphi-project: de implementatie van de E-business Suite bij Landis.

QuayOne met vestigingen in Nederland,België en Duitsland, heeft 70 medewerkers in dienst en in 2000 bedroeg de omzet ongeveer 16,5 miljoen gulden. In de eerste helft van dit jaar is een significante groei gerealiseerd.

Landis zal deze overname voornamelijk in aandelen betalen. Betaling hiervan zal geschieden in termijnen voor het eerst op 1 juli 2002. Het aantal aandelen is mede afhankelijk van toekomstig te realiseren winsten.

Onvoorziene omstandigheden daargelaten, verwacht Landis dat deze overname zal bijdragen aan de winst.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full service organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-, data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.500 medewerkers in dienst. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers als Avaya, 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, SUN Microsystems.

Deel: ' Overname Quayone door Landis definitief '
Lees ook