Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Overname Vinden.nl door Quote Media

Quote Media heeft een 100% belang genomen in de meta-zoekmachine Vinden.nl, voorheen eigendom van Reggeborgh Participaties en de heer Tusveld (50% 50%). Vinden.nl is in 1998 opgericht door de heer Tusveld en is vanaf de start winstgevend geweest.

Voor de bezoekers van Vinden.nl zal er in eerste instantie niet veel veranderen. Vinden.nl zet haar huidige activiteiten voort en brengt dit onder de aandacht middels marketingactiviteiten van Quote Media.

Vinden.nl is de meest gebruikte meta-zoekmachine van Nederland voor het nationaal en werelwijd zoeken op internet. Het is met name onderscheidend omdat er bij een zoekopdracht gebruik wordt gemaakt van diverse zoeksystemen. Middels een geavanceerd selectiesysteem worden de resultaten gecombineerd en geanalyseerd. Hierdoor ontstaat er een lijst van de meest relevante zoekresultaten. Andere zoekmachines maken over het algemeen gebruik van een eigen database, waardoor de zoekresultaten minder relevant kunnen zijn. Daarbij is het bij Vinden.nl, in tegenstelling tot andere zoekmachines, mogelijk om wereldwijd te zoeken. Naast deze meta-zoekfunctie kan men ook MP3 bestanden en vacatures zoeken.

De overname van Vinden.nl past geheel in de strategie van Quote Media om een virtuele wereld te creëren waarin men de mogelijkheid heeft om de lifestyle te beleven zoals deze wordt uitgedragen in de Quote Media merken. Een optimale zoekmachine is hierbij essentieel.

Quote Media Holding is de uitgeverij van o.a. de tijdschriften Quote, QPF, ELLE, ELLE Eten, ELLE Wonen, Villa d'Arte, Santé en diverse gidsen zoals de Quote Eetgids en de Quote Professional Gids. Alle Quote Media-uitgaven hebben een totaalbereik van 1,2 miljoen lezers per maand.

De overgenomen site maakt onderdeel uit van de e-commerce-divisie van Quote Media Holding, bestaande uit diverse websites waaronder QuoteOnWine.com, QuoteJobs.nl en QPF.nl. Deze websites bedienen een Quote-community op het gebied van financieën, carrière en lifestyle.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u gedurende de periode 16 juli t/m 23 juli contact opnemen met: Algemeen Directeur Quote Media, Maarten van den Biggelaar. Tel. 020 - 53 53 600
of surfen naar: www.vinden.nl

Vanaf 24 juli met:
Business Unit Manager Vinden.nl, Jan Willem Tusveld Tel. 054-854 20 34
E-mail: Jw.tusveld@vinden.nl

Deel: ' Overname Vinden.nl door Quote Media '
Lees ook