Korps: Groningen, plaats: Groningen 21-09-2001
Beroving inwoner Groningen opgelost
Vrijdag 21 september 2001

Man overvallen in tuinhuis

De politie heeft met de aanhouding van drie mannen in de leeftijd van 20, 26 en 35-jaar, alle drie uit Groningen, de beroving op een 28-jarige inwoner van Groningen opgelost. De verdachten hebben tegenover de politie bekend het slachtoffer enige tijd in zijn tuinhuis te hebben vastgehouden en hem te hebben mishandeld waarna ze er met een geldbedrag van enkele honderden guldens en een aantal persoonlijke spullen van de man vandoor gingen. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en bewaring gesteld.

De verdachten overvielen het slachtoffer in de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli 2001 in zijn zomerhuisje aan de Bruilwering in Groningen. Het slachtoffer werd wakker nadat hij lawaai hoorde en het licht in zijn slaapkamer werd aangedaan. Hij werd door een gemaskerde man gesommeerd op bed te blijven liggen en aan te geven waar in huis hij geld had liggen. Toen de man dat weigerde werd hij diverse keren geslagen en geschopt door in ieder geval twee mannen. Het werd hem niet toegestaan van het bed op te staan of de slaapkamer te verlaten. Nadat hij onder bedreiging had aangegeven waar zijn geld lag wist de man na enige tijd door een raam te vluchten terwijl de overvallers zijn huis doorzochten. Hij waarschuwde een buurman die vervolgens de politie belde. Bij de komst van de politie waren de verdachten verdwenen. Ze namen geld enkele honderden guldens en de telefoon en het horloge van het slachtoffer mee. Die werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Hij liep door de mishandelingen kneuzingen en schaafwonden op.

De politie stelde naar aanleiding van de overval een rechercheonderzoek in waaruit bleek dat de overval door drie mannen was gepleegd. Op basis van dat onderzoek konden de verdachten op 13 en 14 augustus in Groningen worden aangehouden. Ze hebben bekend het slachtoffer te hebben overvallen en mishandeld. Ze kenden de man uit de kennissenkring van familie. De verdachten vermoeden dat de man over geld en softdrugs beschikte en beroofden hem daarom in zijn zomerwoning. Van de buit is niets terug gevonden. De drie verdachten zitten nog vast.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

Deel: ' Overval en mishandeling in Gronings tuinhuis opgelost '
Lees ook