Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 16.35 uur) Dinsdag 28 augustus 2001

Beek, snelheidscontroles:
Maandag 27 augustus 2001 hebben tussen 10.30 en 15.30 uur op verschillende plaatsen snelheidscontroles in en rondom Beek plaatsgevonden.
De snelheidscontroles hebben plaatsgevonden op de Prins Mauritslaan en de Stationstraat in Beek, de Hommerterweg in Amstenrade en de Soppestraat te Spaubeek. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1280 motorvoertuigen waarvan 256 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur die op de Prins Mauritslaan in Beek gereden werd. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Born, verdovende middelen aangetroffen:
Een 23 jarige inwoner van Sittard is dinsdagmorgen 28 augustus 2001 door de politie aangehouden nadat in zijn auto diverse soorten harddrugs werden aangetroffen.
Een politiepatrouille zag dinsdagmorgen om 03.00 uur een personenauto op de Markt in Born staan met daarin twee personen. Bij het controleren van de inzittenden werd in de auto een sterke geur van wiet waargenomen terwijl er tevens op het dashboard een briefje van fl. 100,- opgerold werd aangetroffen in de drugswereld gebruikt voor het snuiven van cocaïne. Alle reden voor het instellen van een verdere controle. Nadat de bestuurder werd bevolen aanwezig verdovende middelen uit te leveren overhandigde hij aan beide politieambtenaren een klein zakje inhoudende wiet. Verder zo zei hij had hij niets meer bij zich of in de auto aanwezig. Toen daarna een onderzoek in de auto werd ingesteld werd in de auto in een rugzak een hoeveelheid van ongeveer 50 gram wiet, een plastic zakje met enkele paddos, een potje vermoedelijk inhoudende amfetamine en vijf zakjes met in totaal 177 XTC-tabletten aangetroffen. In de kleding van de bestuurder werd daarnaast een brok op amfetamine gelijkende stof aangetroffen. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal hij zich op 7 november van dit jaar bij de Officier van Justiutie moeten verantwoorden in het kader van afhandeling snelrecht.

Schinnen, poging tot overval:
Een onbekend gebleven man heeft vanmiddag kort na 14.00 uur een poging gedaan een klant te beroven die kort daarvoor geld had afgehaald bij een bankinstelling gevestigd aan de Markt te Schinnen. Door alert te reageren wist het slachtoffer de beroving te voorkomen. De bij de overval gebruikte auto werd kort daarna brandend bij de tennisbanen in Spaubeek aangetroffen. Van de overvaller ontbreekt nog elk spoor. Een man bezocht vanmiddag rond 14.00 uur samen met zijn echtgenote een bankinstelling gevestigd aan de Markt in Schinnen. Daar haalde hij geld af waarmee hij huiswaarts wilde gaan. Buiten de bank stapte de man in zijn auto en vertrok. Kort daarna werd hij in zijn auto in de buurt van Wolfhagen klem gereden door de bestuurder van een witte Opel Kadett. De bestuurder van deze auto, die zijn gezicht bedekt had met een bivakmuts, bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. Het slachtoffer reageerde hierop meteen door zijn auto achteruit te rijden en terug te keren naar de bank in Schinnen. De overvaller gaf zijn poging op en reed snel weg. De auto werd kort daarna brandend aangetroffen bij de tennisvelden in Spaubeek waar de auto in brand stond. De gewaarschuwde brandweer bluste de auto. Van de overvaller ontbreekt elk spoor. De bij de overval gebruikte auto betreft vermoedelijk een gisteren in Born gestolen Opel Kadett. (leeftijden van de gedupeerden en waar zijn woonachtig zijn worden later toegevoegd)

Stein, overval:
Dinsdagmiddag 28 augustus 2001 heeft een overval plaatsgevonden op een kapsalon gevestigd aan de Valderenstraat in Stein. De onbekend overvaller eiste geld en bedreigde zowel de eigenaresse als de eigenaar met een bijl. Na een greep in de kassa verdween hij met een nog onbekend geldbedrag.
Vanmiddag omstreeks 12.50 uur kwam een onbekende man, die zijn gezicht grotendeels bedekt had met een doek, de kapsalon binnen. Hij was gewapend met een bijl en eiste geld van de eigenaresse en de eigenaar. Om zijn eis kracht bij te zetten sloeg hij met de bijl om zich heen. De onbekende man deed een greep in de kassa en ging er daarna tussenuit met een onbekend geldbedrag. Op straat liep hij te voet weg in de richting van Schellekleef. De politie stelde meteen na de overval een onderzoek in de wijde omgeving in maar trof de overvaller niet meer aan. De politie heeft inmiddels een aangifte opgenomen van beide 55 jarige gedupeerden. Er wordt een verder onderzoek ingesteld naar de overvaller.

Deel: ' Overval op kapsalon in Stein '
Lees ook