Politie Midden- en West Brabant

Overval tuincentrum Prinsenbeek in Opsporing Verzocht

Datum: 23/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Aanstaande maandag 27 mei 2002 besteedt het AVRO-TV programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de gewapende overval op een tuincentrum aan de Mastlanddreef te Prinsenbeek op donderdag 9 mei jl. In de uitzending worden getuigen, die zich tot op heden nog niet bij de politie gemeld hebben, opgeroepen te reageren. Het programma is te zien op Nederland 1

Op donderdag 9 mei 2002 omstreeks 17.30 uur hebben twee nog onbekende mannen een overval gepleegd op een medewerkster van een tuincentrum aan de Mastlanddreef te Prinsenbeek. De overvallers hebben daarbij een deel van de dagopbrengst buit gemaakt.

Een van de overvallers bedreigde met een pistool één van de medewerksters waarna ze twee kassalades met inhoud aan hem af stond. Hierna stapte de overvaller in de auto waarna ze wegreden. Op de kruising Brielsedreef / Weimersedreef werd de vluchtauto van de daders in de sloot aangetroffen. De Opel Kadett bleek eerder die dag gestolen te zijn in Bavel. De daders hebben vervolgens bij een woning een fiets gestolen waarop zij weggereden zijn. Op het viaduct van Rijksweg A-16 hebben de daders de fiets voor een passerende personenauto van het merk Mazda gegooid die daardoor moest stoppen. De bestuurster een 56-jarige vrouw uit Breda probeerde de 'carjacking' nog te voorkomen door de portieren af te sluiten. Door één van de daders werd echter de ruit van het portier vernield en trok de bestuurster uit de auto, waarna beide overvallers met deze auto wegreden. Deze auto werd enige tijd later onbeheerd aangetroffen aan de Rietdijk te Breda, nabij de Asterdplas.

Deel: ' Overval tuincentrum Prinsenbeek in Opsporing Verzocht '
Lees ook