Oyens & Van Eeghen voert directiewijziging door-Gecombineerde organisatie met de Belgische Delen Groep zet in op vergroten van haar rol in de Nederlandse vermogensbeheer markt.
-Frederik Baert is aangesteld als directievoorzitter van Oyens & Van Eeghen.
-Frederik Kalff en Vanessa Geudens treden toe tot de statutaire directie.
-Huidig directievoorzitter Pim Baljet herverdeelt daarmee zijn taken en zal zich onverminderd richten op relatiebeheer en het identificeren van strategische samenwerkingen.
-Eric Lechien, thans CFO van Oyens & Van Eeghen, treedt toe tot de Raad van Commissarissen.


AMSTERDAM, 20170529 -- Frederik Baert (43) is aangesteld als directievoorzitter van Oyens & Van Eeghen, de vermogensbeheerder die eind 2015 onderdeel werd van de Belgische Delen Groep. Baert is nu reeds directielid naast de huidige voorzitter Pim Baljet en de huidige CFO Eric Lechien en is sinds 2009 in dienst van Delen Private Bank. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij BNP Paribas Fortis. Daarnaast treden Frederik Kalff (38) en Vanessa Geudens (40) toe tot de statutaire directie.

Kalff trad in 2010 in dienst bij Oyens & Van Eeghen en is momenteel directeur relatiebeheer. Daarvoor werkte Kalff bij de Zwitserse vermogensbeheerder Lombard Odier & Cie. Geudens krijgt als CFO/COO onder meer de portefeuilles IT, risk en financiën in de nieuwe statutaire directie.  Zij is sinds 2007 werkzaam bij Delen Private Bank en werkte eerder onder andere als auditor bij PriceWaterhouseCoopers. De aanstellingen zijn met ingang van 1 juni van kracht.

Huidig directievoorzitter Pim Baljet (60) treedt daarmee terug als voorman van de organisatie en herverdeelt zijn managementtaken. Hij blijft onverminderd actief betrokken bij Oyens & Van Eeghen als relatiebeheerder en zal zich daarnaast richten op het verkennen van potentiële strategische fusies en overnames. Daarnaast zal hij voor een deel van zijn tijd verdere invulling gaan geven aan zijn advies- en toezicht rollen bij verschillende Nederlandse pensioenfondsen.

De Raad van Commissarissen wordt per 1 juni gevormd door Jan Suykens (voorzitter), Sake Wijma (vicevoorzitter), Jacques Delen, Paul De Winter, Filips De Ferm en Eric Lechien.

Verjonging van de directie in aanloop naar volgende fase
De gecombineerde organisatie van Oyens & Van Eeghen en Delen Private Bank heeft zich in korte tijd bewezen als een sterke aanvulling in de Nederlandse vermogensbeheermarkt. Door bundeling van resources en uitwisseling van kennis en kunde kan een groter universum van beleggingsmogelijkheden en -oplossingen worden aangeboord en willen de organisaties een breder publiek aanspreken.

Pim Baljet over de nieuwe directieformatie: “De afgelopen jaren was Oyens & Van Eeghen een van de sterkst groeiende spelers in de Nederlandse vermogensbeheermarkt en met de effectuering van de overname door Delen Private Bank vorig jaar, heeft Oyens & Van Eeghen zich gepositioneerd voor een prominente rol in de Nederlandse markt. De aanloop naar een nieuwe fase heeft ons aangezet tot een verjonging van onze directie. Met de nieuwe directiesamenstelling voegt Oyens & Van Eeghen de vereiste capaciteit  en dynamiek toe aan haar bestuur om de gewenste strategie invulling te geven.”

Frederik Baert voegt hier aan toe: “Onze gezamenlijke propositie kenmerkt zich door sterke focus op en specialisatie in vermogensbeheer en fiduciaire dienstverlening die we combineren met een gedegen beleggingsbeleid waarbij individuele doelstellingen altijd het uitgangspunt zijn. We realiseren hiermee de best mogelijke risico-rendementsverhouding voor onze cliënten. Onze gecombineerde omvang staat toe verder te investeren in personele uitbreiding en IT-systemen waarbij klanten kunnen profiteren van de door de Delen Groep reeds bereikte schaal.”

Frederik Kalff zegt tot slot: “Door ons samengaan met Delen Private Bank zijn we als geen ander in staat het hoofd te bieden aan de digitalisering van ons vakgebied. Dit is vooral vereist door onze jonge ondernemende klanten. Dat betekent niet dat Oyens & Van Eeghen een online dienstverlener zal worden; IT blijft voor ons een ondersteunend element. We streven naar de juiste balans tussen technologische en persoonlijke dienstverlening.”

Hernieuwde profilering door kantoorhuisvesting
Recent heeft Oyens & Van Eeghen een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam betrokken. Zij heeft de anonimiteit van het WTC achter zich gelaten en door de verhuizing naar de ‘landmark locatie’ van het Apollo House in Amsterdam is invulling gegeven aan de door haar gewenste uitstraling.

Hoofdsponsor PAN Amsterdam
In 2016 verbond Oyens & Van Eeghen zich voor het eerst als hoofdsponsor aan PAN Amsterdam en zij zette in november van dat jaar een relatie evenement neer dat meer dan 1200 gasten trok. Dit jaar heeft Oyens & Van Eeghen het partnership met PAN Amsterdam bestendigd en zij zal ook de komende jaren de realisatie van dit grootse netwerkevenement voor vermogend Nederland voortzetten.

Met meer dan 40 duizend bezoekers per editie, biedt PAN Amsterdam een uitstekende gelegenheid om de doelgroep van Oyens & Van Eeghen te verbreden. In het verleden heeft zij al ervaren dat haar clientèle grote affiniteit heeft met kunst en cultuur. 


Deel: ' Oyens & Van Eeghen voert directiewijziging door '
Lees ook