P&O Stena Line gaat Europese auto's verkopen in Engeland

(8 Februari 2000)

PERSBERICHT:

P&O Stena Line gaat auto's uit Nederland, België en Frankrijk importeren en verkopen in het Verenigd Koninkrijk. Engelsen kunnen zo hun favoriete auto kopen met besparingen tot achttien procent. P&O Stena Line biedt bovendien een unieke door-to-door service: de bestelde auto wordt voor de deur afgeleverd, zonder dat de klant er een meter voor op stap is geweest. De auto's zijn volledig aan de Engelse eisen aangepast. P&O verwacht zo'n 10.000 auto's per jaar te verkopen.

De aanleiding is een onderzoek van de Europese Commissie, waaruit blijkt dat Engelsen veel meer voor populaire auto's betalen dan Europeanen op het vaste land. De Engelse Competition Commission deed vervolgens negen maanden lang onderzoek naar de prijzen op de automarkt. Hoewel de resultaten nog niet zijn openbaar gemaakt, wordt verwacht dat daaruit ingrijpende veranderingen uit zullen voortkomen. Duidelijk is dat er voor Engelsen die een auto kopen, nooit sprake is geweest van een 'fair deal'. Zeker niet in vergelijking met de prijzen op het continent. Autoprijzen in Engeland worden door dealers onnodig hoog gehouden. Fabrikanten hebben geprotesteerd maar de aanvragen stromen binnen bij P&O Stena Line.

Innovatief initiatief
Hoewel de autohandel via het internet ook al aan de Engelsen marktsituatie knaagt, is het idee van P&O Stena Line nieuw en innovatief. De veerbootmaatschappij gaat de auto's - die volledig aan de Engelse eisen voldoen - op verzoek van de klant importeren en voor de deur afleveren. J.M. Ingles, P&O Stena Line Communication Manager in Calais: 'De vraag is enorm. De eerste dag hadden we al ruim twintig opdrachten en duizenden telefoontjes. Het loopt storm.' Dat is ook niet zo gek. Een nieuwe Peugeot 206 LX met schuifdak kost via P&O Stena Line ruim 1300 pond minder dan bij Engelse dealers. Voor iemand die iets meer te besteden heeft rijdt een Mercedes Benz CL 500 de boot af - maar dan wel ruim 19.000 pond goedkoper dan via de reguliere, Engelse verkoopkanalen.

Gerechtigheid en gemak
Ook Renault, Volkswagen, Toyota, BMW, Jaguar, Range Rover en Lexus zijn verkrijgbaar via P&O Sterna Line. Ford, Rover en Vauxhall doen niet mee. Voor de Britse klant is het eenvoudig. Vanuit zijn stoel kan hij een auto bestellen, die binnen enkele weken voor zijn deur wordt afgeleverd. Inglis: 'Alleen al dit gemak zal vele Britten doen glimlachen. Hebben we het nog niet eens over de enorme besparing. Engelsen zijn al die jaren met enorme prijzen opgezadeld, wat ten goede kwam aan de dealers. De consument zal daarom nu niet twijfelen om bij P&O Stena Line een auto te kopen. Iedereen vaart er wel bij.' De verwachting is dat de Britse overheid met vernieuwde wetgevingen komt, die het dealers onmogelijk maakt de prijzen voor eigen winst te verhogen.

Deel: ' P&O Stena Line gaat Europese auto's verkopen in Engeland '
Lees ook