Gemeente Waterland


Op de voetgangerstrook in de Kerkstraat in Monnickendam worden nog regelmatig voertuigen geparkeerd. Daarom zullen vanaf donderdag 27 maart 2003 paaltjes worden geplaatst ter afscheiding en verduidelijking van de voetgangerstrook op de Kerkstraat te Monnickendam.

Gietijzeren paaltjes
De paaltjes zullen in eerste instantie van hardhout met reflectoren zijn, in afwachting van de definitieve "monnickendammertjes". Monnickendammertjes zijn gietijzeren ronde paaltjes met het wapen van Monnickendam erop (monnik met knots). Deze paaltjes passen in het historische gezicht van de binnenstad en zijn uitgekozen op advies van de commissie Stads-en dorpsbeheer. Gezien de levertijd van de "monnickendammertjes" is besloten om tijdelijk voorlopig hardhouten paaltjes te plaatsen. De paaltjes zullen zodanig worden geplaatst dat er wel een duidelijke afscheiding van de voetgangerstrook is, maar dat men wel kan laden en lossen indien noodzakelijk.

Als u hierover meer informatie wenst, dan kunt u op werkdagen (behalve woensdag) van 9.00 tot 16.00 contact opnemen met het bureau Verkeerszaken, via telefoonnummer 0299-658 632.

Zoekwoorden:

Deel: ' Paaltjes in Kerkstraat Monnickendam '
Lees ook