Hoefnet

Chardon incasseert eerste overwinning

Aken-woensdag 16 juni

IJsbrand Chardon heeft in Aken zijn eerste overwinning geïncasseert. In de dressuurproef die vandaag werd verreden reed Chardon met zijn vaste dressuurspan, bestaande uit Rex, Camacho, Iwan en Ferdinand.

Verrassende tweede werd de Zweedse marathoncrack Tomas Eriksson, die vandaag als laatste zijn kunsten aan de vijfkoppige jury mocht vertonen. Tot die tijd legde de Hongaar Jozsef Boszik, winnaar van deze rubriek in 1998, beslag op de tweede plaats, maar eindigde dus uiteindelijk op de derde plek. Regerend wereldkampioen Werner Ulrich moet voor morgen nog een paar foutjes wegwerken in zijn span, hij eindigde net voor Michael Freund op de vierde plaats.

Ton Monhemius reed een middelmatige proef, wat hem de gedeelde 11e plaats opleverde, samen met de Fransman Gérard Sainte Beuve. Harry de Ruyter was de grote pechvogel van vandaag; zijn span maakt momenteel vorderingen in de dressuur, maar helaas kwam na het halthouden de leidsel van het rechtervoorpaard onder de staart te zitten, waardoor Harry zijn stuur verloor. Groom Marja moest te hulp schieten, dit keer echter sprong zij direct met beide benen op de grond en kroop zij niet over de langeboom zoals zij dat gewoonlijk zou oplossen in de marathon! Met 5 strafpunten achter zijn naam eindigde Harry onderin de gelederen op de 19e plaats.

Vandaag werd door de menners dressuurproef 5 verreden.Deze proef werd een aantal jaren geleden vervangen door proef 6, maar voor de in Aken startende vierspanrijders is het ieder jaar weer een uitdaging om deze proef weer eens te rijden. De vandaag behaalde resultaten tellen niet mee voor het eindklassement, voor vele menners was vandaag dus de kans om hun span en zichzelf op proef te stellen. Morgen, donderdag 17 juni, wordt dressuurproef 5 verreden, en de uitslag hiervan telt wel mee voor het eindklassement.

©Hoefnet 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Paardensport Chardon incasseert eerste overwinning '
Lees ook