Hoefnet

Freund aan de leiding in Aken

Aken-donderdag 17 juni

De Duitse oud-wereldkampioen ('94) Michael Freund heeft vanmorgen de voor het eindklassement meetellende dressuurproef op zijn naam geschreven. Freund zette een beduidend gedurfder proef neer dan IJsbrand Chardon, die zijn span teveel inhield, waar hij overigens een goede reden toe had.

Zo'n 10 minuten voor het de beurt was aan Chardon, de laatste combinatie voor de pauze, werd zijn rechtervoorpaard, de 19-jarige Rex, plotseling stokkreupel. De stiften werden gauw uitgedraaid en wonder boven wonder slaagde Chardon er in om hem toch weer rad te krijgen door intensief met het span te blijven rijden. Na enige vertraging betrad de combinatie dan toch de dressuurring, waar Chardon door 3 juryleden als beste werd gewaardeerd. Freund's span maakte echter meer indruk en met een miniem verschil (0,48 strafpunten) eindigde Chardon op de tweede plek.

De Hongaar Jozef Boszik zag zijn span vandaag beduidend minder in vorm dan gisteren, en moest door een aantal kleine foutjes genoegen nemen met de derde plaats. Gevaarlijk dichtbij komt de Zweed Tomas Eriksson, ondanks het feit dat ook zijn span iets minder presteerde dan gisteren, eindigde hij toch op de vierde plaats. Met maar 2 strafpunten verschil met de winnaar belooft het zaterdag in de marathon een strijd om seconden te worden.

Het landenklassement wordt momenteel aangevoerd door Zweden (80,64 strafpunten), dankzij de prestaties van Eriksson en Pahlsson (6e plaats), Duitsland volgt op de voet met 81,60 strafpunten en Nederland neemt de derde plaats in met 85,92 strafpunten.

©Hoefnet 1999

Deel: ' Paardensport Freund aan de leiding in Aken '
Lees ook