Hoefnet

Goud en brons voor Nederland

Eigenlijk kon Anky het goud al haast niet meer ontgaan na de overwinningen in de Grand Prix en de Grand Prix Special, maar de dressuursport is het werk met levende wezens en niets was zeker tot de laatste puntjes binnen waren. Anky reed op het EK Arnhem met Gestion Bonfire een wereldrecord aan punten in de Special en liet daar vandaag een wereldrecord in de Kür op muziek op volgen. Het koppel danste in de maat op de muziek van West Side Story. Het jurycorps plaatste Anky unaniem eerste met een afstand van zo'n vier procent op de als tweede geplaatste Duitse amazone Ulla Salzgeber.

Ulla had een goede uitgangspositie met een plek achter Anky, maar ging tijdens de Kür met Rusty nog meerdere keren de fout in. Haar sterke punten waren ook aanzienlijk, waardoor het zilver haar niet kon ontgaan. In de strijd om het brons waren Nadine Capellmann en Arjen Teeuwissen de eerste gegadigden. De Duitse routinier Nadine had een voorsprong van zo'n driekwart procent, maar verspeelde haar bronzen medaille door het maken van meerdere fouten. Arjen reed voor z'n leven met Yakumo's Goliath en versloeg zijn concurrente waardoor de droom werkelijkheid werd. Anky won het goud, Arjen het brons. Voor Ellen was er een uitstekende vijfde plek weggelegd. De amazone heeft dit kampioenschap laten zien met Gestion Silvano N, een waardig teamgenoot te zijn.

In de aanloop naar de Kür op muziek, struikelden nog twee combinaties voorafgaande aan de start. Isabell Werth moest Antony FRH afmelden vanwege koorts. Ignacio Rambla hield zijn paard op stal vanwege een lichte kwetsure. Zijn plaats werd ingenomen door de Engelsman Richard Davison en Hiscox Askari. De afmelding van Antony kwam te laat om nog een plaatsvervanger te benaderen.

In totaliteit bezochten zo'n honderdduizend mensen Champion Arnhem als evenement. Tijdens de Kür op muziek waren alle plekjes en gaatjes gevuld. Vijftienduizend bezoekers werden geteld, terwijl buiten het stadion nog enkele honderden mensen tevergeefs in de rij stonden. De populariteit van de dressuur heeft zijn grenzen nog niet bereikt.

HPY

©Hoefnet 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Paardensport Goud en brons voor Nederland op EK Arnhem '
Lees ook