Horses of the DutchOpnieuw Goud voor Young Riders!
De Nederlandse Young Riders hebben opnieuw goud behaald! Op de Europese kampioenschappen dressuur voor Young Riders in Iserlohn (GER) zette het Nederlandse team een fantastische prestatie neer door na de zege van vorig jaar in het Engelse Hartpury opnieuw goud te winnen, ditmaal in Duitsland, het hol van de leeuw.

Stond Duitsland na de eerste dag van de landenwedstrijd nog eerste, de tweede dag moesten ze deze eerste plaats afstaan aan Nederland. Het Nederlandse team had exact dezelfde samenstelling als vorig jaar. Want zoals bondscoach Jürgen Koschel bij de keuze van zijn teamleden al zei: Never change a winning team. En deze opmerking was terecht. Het winning team bestond uit Marlies van Baalen met Inspekteur, Joyce Heuitink met Berkel I. Dancer, Laurens van Lieren met Hexagons Rubiquil en Annemiek van der Vorm met Agrovorms Incredible. Duitsland won met 40 punten achterstand zilver; de Zweedse Young Riders mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Zilver voor Annemiek van der Vorm
En het feest ging zondag verder toen Annemiek van der Vorm bovendien individueel de zilveren medaille won met Agrovorms Incredible. Annemiek, onlangs op het Olympisch Hippisch Sportgala uitverkozen tot Rabobank Talent van het Jaar, liet zien dat ze deze titel zeker waard is. Na de eerste kwalificatie voor het individuele kampioenschap stond ze met een score van 73,08% op een eerste plaats. Zaterdag reed ze een score van 71,84% bij elkaar, wat een derde plaats betekende. De kür op zondag werd beloond met een tweede plaats met score van 77,05%. De Duitse Nicola Giesen won het individuele goud met haar paard Slow Fox, Julia-Katharina von Platen, eveneens uit Duitsland, won de bronzen plak.

Marlies van Baalen en Laurens van Lieren mochten net niet op het ereschavot plaatsnemen, maar eindigden heel mooi op een resp. vierde en vijfde plaats. Joyce Heuitink stond zevende na de tweede proef op zaterdag. Helaas kon zij echter de kür op zondag niet rijden, waardoor zij op een 16e plaats in het individuele eindklassement uitkam.

Geweldig dus! Teamleden, bondscoach Jürgen Koschel, chef déquipe Mara de Bel, team veterinair Henk van Dijk, sponsor Akzo Nobel/Intervet en alle andere betrokkenen gefeliciteerd!©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Zoekwoorden:

Deel: ' Paardensport Opnieuw Goud voor Young Riders '
Lees ook