Hoefnet

Van der Vleuten wint in Oslo

In de Noorse hoofdstad Oslo werd afgelopen weekeinde de eerste kwalificatiewedstrijd voor de FEI World Cup verreden. Zoals gewoonlijk vond deze plaats op zaterdagmiddag, terwijl de Grote Prijs op zondagmiddag op het programma stond.

Carrie Huis in 't Veld, Wout Jan vd Schans, KeesJan Cordia, Piet Raymakers en Eric vd Vleuten waren naar Oslo afgereisd. In de strijd om de eerste punten voor de World Cup op zaterdagmiddag zegevierde de Zweedse springruiter Rolf-Goran Bengtsson met zijn door Opstalan gesponsorde merrie Opstalan's Roofs. Alleen de Duitser Ralf Schneider wist evenenals Bengtsson in beide omlopen foutloos te blijven, maar de Zweed bleek sneller in de barrage en mag zich nu leider in het tussenklassement om de FEI World Cup noemen.

Waar Eric van der Vleuten zaterdagmiddag flink te kort kwam met zijn 9-jarige merrie Audi's Nily de la Ferme Ros, wist hij tijdens de Grote Prijs op zondagmiddag met hetzelfde paard zijn concurrenten allemaal voor te blijven. Met 0.86 seconden voorsprong op Bengtsson in de barrage won Van der Vleuten de Rikstoto Grand Prix van Noorwegen, goed voor een bedrag van 100.000 Noorse Kronen (plm. 25.000 gulden). Carry Huis in 't Veld werd met Hay Guy achtste.

De top-25 ruiters van de wereldranglijst waren niet in de Noorse hoofdstad aan de start verschenen, aangezien de organisatie niet was ingegegaan op de verzoeken van de Internationale Springruiter Club. De vertegenwoordigers van de Club verlangen, dat elke World Cup organisator de beide competities om de Cup (kwalificatie en de wedstrijd van de beste 18 tot 20 ruiters) evenals de Grote Prijs met een totaal van 250.000 gulden aan prijzengeld voorziet. De tweede wereldbekerwedstrijd volgende week in Helsinki zal ook door de top- 25 worden gemeden.

©Hoefnet 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Paardensport Van der Vleuten wint in Oslo '
Lees ook