Paardentopsport in Maarsbergen


prachtige paardensport op historisch landgoed

MAARSBERGEN, 20130516 -- Zaterdag 25 mei aanstaande is het Landgoed Maarsbergen het décor van internationale paardensport. Ruim 120 deelnemers uit negen landen komen met hun paarden naar Maarsbergen om deel te nemen aan een spectaculaire eventingwedstrijd.

Military

Eventing wordt in de volksmond ook wel military genoemd. De deelnemers leggen drie onderdelen af. Ze beginnen met een dressuurproef, gevolgd door een klassieke springproef en daarna worden paarden en ruiters ‘omgekleed’ om de cross in te gaan. De cross bestaat uit een circa2,5 kmlang parcours van natuurlijke hindernissen. Bomen, sloten, heggen, picknickbanken en waterpartijen moeten de deelnemers trotseren terwijl ze in hoog tempo door het terrein rijden.

Landgoed gaat open

De wedstrijd speelt zich af in het historische park van het Landgoed Maarsbergen rondom het huis dat zich in het midden van het park bevindt. Dit gedeelte van het landgoed is normaal gesloten voor publiek maar voor dit evenement gaan de poorten open.

Pony’s, Jack Russels en auto’s

In het ochtendprogramma komen een aantal leuke extra onderdelen aan bod. Zo mogen de allerkleinste met hun pony’s deelnemen aan een minicrosje dat ‘My first Eventing Challenge’ genoemd wordt. Er is een rubriek ‘ouder en kind’ en fanatieke racers zullen met hun shetlandpony’s in de ring verschijnen voor de Miniracers. Paarden en honden horen bij elkaar en daarom komen ook de Jack Russells aan de start om tegen elkaar te racen. En voor wie meer in auto’s is geïnteresseerd is er ook voldoende te zien. Deelnemers van een klassieke auto-rally hebben 25 mei hun stop op het landgoed.

Sport op het hoogste niveau

In de middag wordt de cross gereden. Onder de deelnemers zijn vele bekende namen waaronder Elaine Penn, Tim Lips, Jan van Beek en Marlies Naber-Lozeman. Allemaal topsporters die op het hoogste niveau presteren. Eventing Maarsbergen is een belangrijke wedstrijd voor de deelnemers omdat het ook de selectiewedstrijd voor het WK jonge paarden en EK eventing is.

Toegang gratis

Iedereen is welkom om te komen genieten van spectaculaire paardensport in een unieke en prachtige omgeving. De toegang is gratis en het hele wedstrijdterrein is vrij toegankelijk. Meer informatie www.eventingmaarsbergen.nl


Deel: ' Paardentopsport in Maarsbergen '


Lees ook