Hewlett-Packard persbericht


PAKKET HP DAC EXPRESS REDUCEERT INSTELTIJD VOOR DATA-ACQUISITIESYSTEMEN

Programmeren is niet meer nodig, meer tijd voor data-analyse en inzicht in het ontwerp

Amstelveen, 25 januari 1999 - Hewlett-Packard heeft het data-acquisitie/recorder-programma HP DAC Express uitgebracht. Het pakket draait onder Windows en versnelt, zonder dat hiervoor programmeerwerk nodig is, het proces van systeemontwikkeling, datavalidatie, archivering, analyse en rapportage. Hierdoor blijft meer tijd over voor belangrijke zaken als ontwerpverificatie en -uitbreiding. Zo vergroot het HP DAC Express programma de productiviteit van ontwerpers en ontwikkelaars van mechanische systemen.

Snel verzamelen data
Het schrijven van software voor instelling van instrumenten en verzamelen van de data is vaak het meest tijdrovende onderdeel bij het integreren van een snel data-acquisitiesysteem. Dat geldt vooral wanneer van honderden meetpunten gegevens worden ingelezen. HP DAC Express ziet automatisch welke VXI-hardware is aangesloten en presenteert die configuratie-informatie aan de gebruiker. Door de intuïtieve, spreadsheet-achtige bediening van HP DAC Express wordt het gemakkelijk om meer kanalen met verschillende soorten transducers te configureren. Andere kanalen met soortgelijke metingen kunnen dan met simpele copy- en paste-functies in één keer al voor een groot deel worden ingesteld.

Voor de validatie van de data achteraf is het belangrijk om te weten hoe het testsysteem tijdens de acquisitie was geconfigureerd. Daartoe legt HP DAC Express deze informatie automatisch vast in zijn project-view record. Het hele projectoverzicht omvat de geacquireerde data, de systeemopstelling en bijbehorende documenten; informatie die de gebruiker garandeert dat de gegevens geldig en herhaalbaar zijn.

De HP DAC Express-software kan gegevensbestanden op verschillende manieren exporteren naar datastructuren voor de twee meest toegepaste en gespecialiseerde analysetools: MATLAB van The MathWorks en Excel van Microsoft.

Data bemonsteren met twee frequenties
HP DAC Express ondersteunt verschillende bemonsteringsfrequenties voor testen die ruis- of trillingsmetingen uitvoeren en ook parameters als temperatuur en druk bijhouden.
Voor ruis en vibratie kan de programmatuur bemonsteringsfrequenties tot 192 kHz per
kanaal aan. Bij het registreren van temperatuur, druk en statische belastingen is een tempo tot 1,5 kSample/s per kanaal mogelijk. Gegevens die met verschillende bemonsteringsfrequenties zijn ingelezen, worden gecorreleerd opgeslagen voor latere ontwerpanalyse.

HP DAC Express bestuurt een variëteit aan HP-meetmodulen voor de VXIbus die het grootste deel van data-acquisitietesten bestrijken. Om het configureren en bestellen te vereenvoudigen, biedt Hewlett-Packard diverse vooraf geïntegreerde systemen aan, waarin HP DAC Express-software, HP VXIbus-modulen en een compact VXI-rek zijn gebundeld.

Directe controle en achteraf afspelen
Het bewaken van de datastromen tijdens het testen is een goede methode om er zeker van te zijn dat de meetopnemers en het geteste product juist werken. Met drag-and-drop-tools in HP DAC Express kan de gebruiker een venster opbouwen dat verschillende weergaveformaten toont voor meerkanaals metingen.

Het programma biedt de mogelijkheid om door de ingelezen data op het scherm te scrollen. Deze voorziening versnelt het herkennen van trends en transiënten en vereenvoudigt de analyse van interessante details. Tijdens het afspelen zijn de weergavevensters dezelfde als die tijdens de real-time controle.

Informatie over data-acquisitie- en besturingsproducten van HP zijn te vinden op https://www.hp.com/go/data acq.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolios op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 124.600 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: https://www.hp.nl.

Dit bericht is in het Engels beschikbaar via: NewsDesk

Deel: ' Pakket HP DAC Express reduceert insteltijd '
Lees ook