De zomer is voorbij en we verruilen de zee, de zon en het zand weer voor de bovenzaal van Paradiso. Double Talk staat weer voor de deur, het jaarlijkse hip hop poetry festival waar Palabras ook dit jaar weer deel van uitmaakt. Double Talk
Deze vijfde editie van Double Talk vindt plaats op vier verschillende dagen en op vier locaties: Paradiso, Frascati, De Brakke Grond en A.C.Ganzenhoef. Het festival zal beginnen op 7 september in Ganzenhoef met een Nationale Freestyle Competitie waar de beste MC's uit Nederland aan zullen treden en een optreden van Supernatural (USA), de officieuze wereldtitelhouder freestylen. De Brakke Grond en Frascati zijn vrijdag 14 september en zaterdag 15 september thuishaven van de Belgische hiphop groep Krewcial (BEL)en het Nederlandse Empress. Daarnaast zijn er dansvoorstellingen van het Franse Drop It! en de Engelse Jonzi D.

Tijdens de laatste Double Talk avond, vrijdag 21 september in Paradiso zijn er optredens van o.a. The Roots, D-lusion (NL), Jazzyfatnastees (USA) en Kamau Daaood (USA). Palabras
In de bovenzaal zal Palabras op 21 september een gevarieerd programma bieden. We beginnen de avond om 20:00 met een one-woman show van Liza Colon-Zayas. Daarna zal het programma beneden beginnen en zullen er in de tussentijd films worden gedraaid in de bovenzaal. Om 01:00 als het programma beneden afloopt, zullen we boven doorgaan met het dichtersgedeelte. DJ Lovesupreme gaat weer creatief worden met naald en vinyl en Lon van Delicious Ink zal ter plekke met verf en kwast de boel opsieren.

Hieronder vind je informatie over de tijden, locaties en de dichters die optreden. Wees erbij, wees op tijd en nog even een tip, er is kaartverkoop aan de zaal op 21 september voor het nachtprogramma waar Palabras deel van is maar er worden alleen nog kaarten verkocht als het gehele programma nog niet is uitverkocht.

Tot ziens,
Babs

Vrijdag 7 september
Vrijdag 14 september
Zaterdag 15 september
Vrijdag 21 september
A.C. Ganzenhoef:
open: 21.00 - 02.00
entree: f 15,- kaartverkoop alleen aan de zaal
Frascati:
Jonzi D 'Lyrikal Fearta' open 21.30 - 23.00
entree: f 17,50
de Brakke Grond :
Drop It! 'Franck II Louise' open 21.30 - 22.30
entree: f17,50
Paradiso:
aanvang: 19.30
entree: f. 47,50 voorverkoop reeds gestart

Frascati:
Hip hop poetry night:
Krewcial, Empress, DJ Clyde
open 22.00
f 15,00
Paradiso:
Double Talk-Palabras
aanvang: 00:30
entree: f. 17,50 kaartverkoop alleen aan de zaal

A.C. Ganzenhoef, kaartverkoop alleen aan de zaal
Theaters, kaartverkoop en reserveren 020 - 6266866 Paradiso, gebruikelijke voorverkoopkanalen, informatie 020 - 6264521

Liza Colon-Zayas (USA)
Liza Colon-Zayas heeft een lange geschiedenis in het theater. Ze is lid van The Labyrinth Theatre Company waarmee ze met verschillende stukken toerde. Haar soloperformance, 'Sistah Supreme' werd geproduceerd door Danny Hoch. In deze one-woman show' gaat Liza terug naar haar jeugd in de Bronx. Met een grote overtuiging speelt ze de rollen van familieleden, vrienden en buren die deel uitmaakten van haar jeugd. Met een getrainde souplesse schakelt ze moeiteloos van een 9 jarig meisje naar haar tandloze bejaarde opa.

"It's remarkable that Colon-Zayas emerged from the rats and the racists, the perverts and the projects not only intact but also capable of capturing the many types she knew there with such bull's eye accuracy."
-David Kaufmann 'The News'

Tyren (USA)
Tyren is schrijver en zanger en woonachtig in Brooklyn. Van stedelijk New York tot aan de oostelijke zeekust, Grfx heeft er opgetreden. Zijn werk heeft in verschillende tijdschriften gestaan waaronder Bomb Magazine en Nu School en in diverse e-zines in Japan, Canada en in Nederland. Tyren is ook een van de artiesten op de spoken word cd Eargasms: crucial poetics. Zijn eigen cd, The Beautiful Daye, is net uitgekomen en staat vol met funky poetry waarvan hij een aantal tracks ten gehore zal brengen samen met de Amsterdams band nuClarity.

Mamaspearl (NL)
Met een achtergrond die zich uitstrekt van Afrika via Zuid-Amerika naar de Caraïben is Mamaspearl nu geland in Nederland. "Hitting mellow swoons
reminding you of breezes in places and of people far and near...All erupted into inspirations turned into mindflows transcended with 'voice-play'...
This being just a tip of the poetry-iceberg coming from 'the pearl that mamma gave ya'...

Menno Wigman (NL)
Menno Wigman (1966) is dichter, vertaler en muzikant. Hij leest regelmatig voor uit eigen werk en trad onder meer op tijdens het Crossing Border Festival, De Nacht van de Poëzie, Poetry International, Dichter aan Huis en Lowlands.
Zijn poëzie verscheen eerder in Maat-staf, Optima, Bunker Hill, Zoeter-meer, MilleniuM en De tweede Ronde. Tevens werden gedichten van hem opgenomen in De beste gedichten van 1997 en in Gerrit Komrijs In liefde bloeyende. Eind 1997 debuteerde hij bij Bert Bakker met de veelgeprezen dichtbundel 's Zomers stinken alle steden. Begin dit jaar verscheen zijn tweede, wederom lovend ontvangen bundel Zwart als kaviaar, waarmee hij genomineerd werd voor de Hugues C. Pernathprijs.

`Klinkt als een klok'

-Gerrit Komrij, NRC Handelsblad

`Eén van de beste dichters van dit moment. Lyriek uit het volle hart, zonder de vermoeiende grijnslach van de ironie, die zoveel poëzie van tegenwoordig op commentaar op poëzie doet lijken.'
-Hafid Bouazza, NRC Handelsblad

Wonder (NL)
Wonder is short for Wonderwoman and a short woman she is. Ze schrijft en draagt haar ritmische teksten voor in het Engels en veroorzaakt daarbij kippenvel in de zaal, meldde het Parool begin dit jaar. Maar voordracht is niet de enige vorm waarmee zij werkt; haar poëtische teksten droeg ze voor in de korte film 'Monologue II' op het Rocket Clip Filmfestival en haar eigenzinnige woordspelingen verschenen al bij diverse illustraties en fotoreportages in o.a. SLAM! Magazine en Blvd. Afgelopen jaar zorgde ze met haar dialogen en geluidssamples voor een intieme sfeer bij o.a. Crime Jazz in Nighttown, het WorldPortJazzFestival in Rotterdam en eerder dit jaar bij onze eigen Palabras avond in Paradiso.

nuClarity (NL)
De Amsterdamse band NuClarity combineert op unieke wijze hip hop met een veelheid aan stijlen, van Surinaamse kaseko tot jazz, van ragga tot funk. De groep deed al vele supportacts, onder andere voor Guru's Jazzmatazz, Jungle Brothers, DC Basehead en The Last Poets en toerde heel wat af binnen en buiten Nederland. Enkele maanden geleden stonden ze op Crime Jazz in Rotterdam waar ze de Amerikaanse dichter Rich Medina begeleidden. Tijdens Double Talk zullen ze naast hun eigen repertoire samen spelen met de Amerikaanse dichter Tyren .

Zoekwoorden:

Deel: ' Palabras tijdens Double Talk in Paradiso Amsterdam '
Lees ook